Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Sinemanın kanun kaçakları yakalandı

Sinemanın kanun kaçakları yakalandı

Sinemanın kanun kaçakları yakalandı04 Ağustos 2021 - 12:08
Milliyet Sanat dergisinin ağustos sayısında Margot Robbie ve Finn Cole’un “Dreamland” filminin bu ay vizyona girmesi vesilesiyle sinema tarihinin kanun kaçağı suçlu çiftlerini mercek altına alıyor.

 

Keira Knightley’nin erkek yönetmenlerin çektiği sevişme sahnelerinde oynamayacağını açıklamasıyla kameranın “erkek bakışı”nı tartışmaya açan bir yazının da bulunduğu derginin Ayın Söyleşisi bölümünde, Asu Maro’nun “Olağan Şüpheliler” dizisiyle seyircisiyle buluşan Bennu Yıldırımlar ile yaptığı söyleşi yer alıyor. Plastik sanatlar sayfalarında Sabiha Kurtulmuş’un, Can Elgiz’le Elgiz Müzesi ’nin 20 yaşına girmesi ve projeleri hakkında ettiği sohbet öne çıkıyor. Festival sayfalarında ise “Başka Bir Dünya Mümkün” temasıyla 18 Ağustos ’ta başlayacak 49. İstanbul Müzik Festivali hakkında, festivalin direktörü Efruz Çakırkaya ile pandemi sürecinde festival düzenlemenin zorluğunu, farklılıklarını ve program içeriğini konu alan bir söyleşi bulunuyor. Ayrıca İdil Biret’in, 80. yaşını İstanbul Müzik Festivali’nde kutlaması hakkında bir yazı da okurların beğenisine sunuluyor.

 

Mesnevi masalları

 

Müzik sayfalarında, dört yıllık sessizliğini “Solar Power” ile bozan Yeni Zelanda asıllı Lorde’un, Antarktika seyahatine çıkma sürecinin ve sonrasında değişen dünyasının hikâyesi var.

“Don Giovanni” nin 237 yıl sonra prömiyer yaptığı tiyatroda yeniden sahnelenmesinin incelendiği dergide Tiyatrolar TV’de dinleyiciyle buluşan “Köprüden Önce Son Çıkış” oyununu da, oyunun yazarı Balca Yücesoy ile oyuncuları Selen Öztürk, Başak Daşman ve Barış Gönenen anlatıyor.

Derginin edebiyat sayfalarında ise Filiz Aygündüz, çocukluğunda görülmeyen bir adamın bugününü konu alan yeni romanı “Annem Beni Görsün” ile ilgili soruları cevaplıyor. Yazarlık serüveninde yarım asrı geride bırakan Yalvaç Ural ise çocukluğunda nenesi ve annesinden dinlediği Mesnevi masallarını konu alan “Gülendam Nenem, Rumi Annem ve Ben, Mesnevi’den Masal, Fabl ve O” kitabının yazım sürecini paylaşıyor.