Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » 16. İstanbul Bienali'nin küratörü Bourriaud

16. İstanbul Bienali'nin küratörü Bourriaud

16. İstanbul Bienali'nin küratörü Bourriaud09 Mayıs 2018 - 11:05
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 16. İstanbul Bienali, 14 Eylül-10 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 16. İstanbul Bienali’nin küratörlüğünü Fransız küratör, yazar ve akademisyen Nicolas Bourriaud üstlenecek.
Fransa’nın en büyük güncel sanat merkezlerinden Palais de Tokyo’nun kurucularından olan ve halen Montpellier Contemporain’in direktörlüğünü yürüten Nicolas Bourriaud, 16. İstanbul Bienali’nin küratörü olacak. Bourriaud küratörlüğü üstlenmesiyle ilgili olarak, “Kurulduğu 1987 yılından bu yana düzenlediği sergilerde her zaman güçlü küratöryel ifadelere yer veren İstanbul Bienali’nin tarihine katkı sunacak olmaktan büyük onur duyuyorum. İstanbul şehrinin, ikili düşüncenin hakim olduğu günümüz küresel siyasi ortamında bir kesişim noktası olarak özel bir anlam taşıdığına inanıyorum. Bu bağlamda 16. İstanbul Bienali ekseninde tarihsel durumumuzu yansıtan bir sergi şekillendirmeye çalışacağım,” yorumunda bulundu.
 
16. İstanbul Bienali, İKSV tarafından Koç Holding sponsorluğunda ve çok sayıda kurum, kuruluş, uluslararası fon sağlayıcı ve fon kuruluşlarının desteğiyle düzenlenecek. 16. İstanbul Bienali’nin kavramsal çerçevesi 2018 sonbaharında düzenlenecek bir basın toplantısıyla duyurulacak. Bienalin ön izleme günleri basın mensupları için 10-13 Eylül 2019, profesyoneller için ise 12-13 Eylül 2019 olacak.