Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » 3. Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri başvuruları başladı

3. Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri başvuruları başladı

3. Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri başvuruları başladı20 Mart 2018 - 02:03
ttilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı tarafından Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları desteğiyle düzenlenen Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin bu yıl üçüncüsü gerçekleştiriliyor.

13 yıl önce aramızdan ayrılan ünlü şair, romancı, düşünür, gazeteci, senarist ve eleştirmen Attilâ İlhan’ın düşüncelerini ve anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen “Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri” nin üçüncüsü için son başvuru tarihi olarak 31 Mayıs 2018 Perşembe günü belirlendi.

 

Vefatının ardından, 2008 yılında İlhan ailesi tarafından kurulan Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nca düzenlenen Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri yarışmasıile Attilâ İlhan’ın her eserinde yansımaları bulunan‘ulusal kültür bileşimini gerçekleştirme’ misyonuna lâyık eserlerin desteklenmesi hedefleniyor. Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfıbu yarışma ile ayrıca, rahmetli Attilâ İlhan’ın hayattayken yaptığı gibi gençleri, kadın şair ve romancıları teşvik etmeyi de amaçlıyor. Bu çerçevede 30 yaş altı erkek ve yaş sınırlaması olmaksızın kadın yazarların ilk roman ve ilk şiir kitaplarına da “Vakıf Özel Teşvik Ödülü” veriliyor.

 

2017 yılı içerisinde yayımlanmış eserlerin katılabileceği yarışmada, “Attilâ İlhan Edebiyat Ödülü’ne hak kazanan şiir kitabı ve roman sahibi ayrıca 7.500 TL;“Vakıf Özel Teşvik Ödülü’ne hak kazanan ilk şiir kitabı ve ilk roman sahibi ise 2.500 TL para ödülü sahibi olacak.

 

Seçici kurul üyeleri

Onursal Başkanlığı’nı Doğan Hızlan’ın üstlendiği Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin seçici kurulunda edebiyat dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan iki ayrı seçici kurulu bulunuyor. Başkanlığını Selim İleri’nin üstlendiği Roman Seçici Kurulu’nun üyeleri arasında Mehmet Eroğlu, Asuman Kafaoğlu Büke, Ülkü Karaosmanoğlu ve İlhan ailesi adına Ali Cem İlhan yer alıyor. Metin Celal başkanlığındaki Şiir Seçici Kurulu’nda ise A. Ali Ural, Haydar Ergülen, Adnan Özer ve İlhan ailesi adına Kerem Alışık görev alıyor.

 

Son başvuru tarihi: 31 Mayıs 2018

Yarışmaya katılacak şair ve yazarlar ya da yayınevlerinin, aday olunduğuna dair imzalı bir yazı ile 10 nüsha kitaplarını, 31 Mayıs 2018 Perşembe günü akşamına kadar Attila İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı’nın adresine teslim etmeleri gerekiyor. Ödül kazanan eserler ise, Seçiciler Kurul değerlendirmelerinin ardından 2018’in kasım ayında açıklanacak. Adres: Sıraselviler Caddesi Billurcu Sokak No: 26 Kat:2 Taksim, Beyoğlu, 34433 İstanbul.