Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Altın Küre’nin reytingleri düşüşte

Altın Küre’nin reytingleri düşüşte

Altın Küre’nin reytingleri düşüşte14 Ocak 2023 - 12:01
Altın Küre (Golden Globe) Ödülleri’nin resmî yayıncısı NBC, Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin (Hollywood Foreign Press Association) kayırmacılık ve ayrımcılık yapmasını protesto etmek için geçen sene ödül törenini yayınlamayacağını ilan etmişti.
KÜLTÜR SANAT SERVİSİ
 
Yapılan reformların kabul görmesinin ardından ödül töreni bu sene NBC ekranlarına geri döndü. Ancak izlenme oranları, 2021’deki son canlı yayına göre %26 düşüş gösterdi. Aslında Altın Küre töreni son zamanlarda reyting rekorları kıran eski popülerliğinden uzak ve izleyici oranlarında pandemi öncesinden bu yana istikrarlı bir düşüş yaşıyor. 
 
Jerrod Carmichael’ın sunucu- luğunda gerçekleşen 80. Altın Küre Ödül Töreni %1.1 reyting ve 6.3 milyon izleyici ile 2021’deki son canlı yayına göre %26 düştü. Çok değil, pandemiden hemen önce gerçekleşen canlı yayın ise 18,3 milyon izleyici tarafından izlenmişti.      
 
NBC’ye göre ise Altın Küre “hem sosyal etkileşimler hem de sosyal video görüntülemeleri açısından tüm televizyon sezonunda bugüne kadarki en popüler özel etkinlik” oldu ve 2021’e göre %54 artışla yaklaşık 11 milyon dijital sayfa ve video görüntülemesi elde etti. Geçen sene eylül ayında gerçekleşen 74. Emmy Ödül Töreni’nin toplam izleyici sayısı da 2021’e göre %25 düşmüş ve 5,9 milyon olarak açıklanmıştı.