Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Avatar: Suyun Yolu"ndan 2 milyar dolar hasılat

Avatar: Suyun Yolu"ndan 2 milyar dolar hasılat

Avatar: Suyun Yolu"ndan 2 milyar dolar hasılat24 Ocak 2023 - 11:01
James Cameron ise bu 6 filmin 3 tanesinin yönetmeni.
Avatar: Suyun Yolu, çıkışından haftalar geçse de gişedeki ivmesini sürdürüyor. Film, dünya çapında 2 milyar dolar hasılata ulaşarak tarihte bunu başarabilen altıncı film oldu. Bu altı filmden üçü ise James Cameron imzalı.
 
Variety'nin haberine göre Avatar: Suyun Yolu, Cameron'ın eserleri olan Avatar ve Titanik haricinde Avengers: Sonsuzluk Savaşı, Avengers: Endgame ve Star Wars: Güç Uyanıyor gibi 2 milyar dolarlık filmlerin arasına dahil oldu.
 
Dünya çapında 2 milyar dolara ulaşan filmlerin yarısında James Cameron'ın yer alması oldukça ilginç olsa da aslında daha ilginç olan, aktris Zoe Saldaña'nın bu filmlerin dördünde bulunması. Oyuncu, Her iki Avatar filminde Neytiri rolünde, her iki Avengers filminde de Gamora rolünde yer almıştı.
 
Suyun Yolu, film yayınlanmadan önce Cameron'ın yapmış olduğu "yapımın kâr edebilmesi için dünya tarihinde en çok izlenen üç ya da dört filmden biri olması gerektiği" açıklamasına da oldukça yaklaşmış durumda. Filmin şu aşamada 2,02 milyar dolar gibi çok ciddi bir hasılata ulaştığını düşünürsek, beşinci sıradaki Avengers: Sonsuzluk Savaşı (2,04 milyar dolar) ile dördüncü sıradaki Star Wars: Güç Uyanıyor (2,07 milyar dolar) filmlerini geçmesi artık hiç de zor değil.
 
Variety'nin aktardığına göre bazı analistler filmin kâr etmesi için 1,5 milyar doları aşmasının yeterli olacağını öne sürmüştü fakat Suyun Yolu çoktan bu seviyeyi aştı.
 
En vasattan en iyiye, tüm James Cameron filmleri
 
9. Piranha II: The Spawning
 
8. Avatar
 
7. The Abyss
 
6. Avatar: Suyun Yolu
 
5. Titanik
 
4. True Lies
 
3. Terminatör
 
2. Yaratıklar
 
1. Terminatör 2: Kıyamet Günü
 
Yine de film, buz dağının zirvesindeki 2,9 milyar dolarlık Avatar'a ulaşmak için epey yol kat etmeli. Avatar'ın hemen ardında yer alan 2,79 milyar dolarlık Avengers: Endgame ile 2,19 milyar dolarlık Titanik de bu zirveye giden yoldaki son büyük iki engel.
 
Avatar, bu hafta sonu hasılatına 20 milyon dolar daha ekledi ve ABD'de toplamda 598 milyon dolara ulaştı. Bununla birlikte film, şimdiye kadar uluslararası ölçekte 1,4 milyar dolar hasılat elde etti.
 
Bu hafta sonu ABD gişelerinde ikinci sırayı 11,5 milyon dolarla Çizmeli Kedi: Son Dilek alırken ardından 9,8 milyon dolarla M3GAN üçüncü sırayı, 9,3 milyon dolarla Missing dördüncü, 9 milyon dolarla da Hayata Röveşata Çeken Adam beşinci sırayı aldı.
 
Daha fazlası için, Avatar 3'te ateş halkının nasıl ön plana çıkaracağını ve Cameron'ın 'Stranger Things efektinden' nasıl kaçtığını inceleyebilirsiniz.
 
Kaynak: IGN