Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Barış için fotoğraf

Barış için fotoğraf

Barış için fotoğraf30 Haziran 2015 - 10:06
Barışın sesini müzikle duyurmak amacıyla mümkün olduğu kadar çok sayıda çocuğa müzik eğitiminde fırsat eşitliği sağlamak üzere çalışan Barış İçin Müzik Vakfı, bu kez bir sergiyle gündemde
Fotoğrafçı Ilgın Erarslan Yanmaz’ın Barış İçin Müzik Vakfı'ndaki çocukların günlük yaşamları ve müzik çalışmalarıyla ilgili tanıklığını aktardığı fotoğraf sergisi, bugünden itibaren 12 Temmuz'a dek Metrocity’de izleyiciyle buluşacak. 
 
 
Vakfın çatısı altında; Barış İçin Müzik Orkestraları, Barış İçin Müzik Korosu, Barış İçin Müzik Bakır Üflemeliler Topluluğu, Barış İçin Müzik Yaylı Beşlisi, Barış İçin Müzik Yaylı Orkestrası ve Barış İçin Müzik Big Band olmak üzere altı topluluk faaliyet gösteriyor. Kurulduğu semt Edirnekapı'nın sosyal dokusuyla bütünleşen, çocukların ve ailelerin aktif katılımıyla bir dayanışma ve paylaşım merkezi olan vakıftaki günlük hayata bir süredir fotoğrafçı Ilgın Erarslan Yanmaz da fotoğraflarıyla tanıklık ediyor. Yanmaz’ın çocukların; konser, prova, atölye ve etüd çalışmalarının yanı sıra, vakıftaki yaşama dair tüm ayrıntıları fotoğrafladığı sergi “Müzikle Değişen Yaşamlar” ismini taşıyor. 
 
 
“Müzikle Değişen Yaşamlar” sergisi Barış İçin Müzik Vakfı’nın eğitim alanlarını, çocukların coşkularını ve paylaşmak için gösterdikleri özveriyi yansıtmayı amaçlıyor. Vakfın çalışmaları bir yıl süreyle İstanbul Kalkınma Ajansı’nın “2014 yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı” tarafından destekleniyor.