Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » ‘Barış Manço’yu sevgiyle anıyoruz’

‘Barış Manço’yu sevgiyle anıyoruz’

‘Barış Manço’yu sevgiyle anıyoruz’ 30 Ocak 2023 - 10:01
Anadolu rock müziğinin efsane ismi, şarkıcı, besteci, söz yazarı ve televizyon programcısı Barış Manço, vefatının 24. yıl dönümünde Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği programla anılıyor.
Barış Manço’nun önderliğinde 1972’de kurulan Kurtalan Ekspres anma programında sahne alacak. “Barış Manço’yu Sevgiyle Anıyoruz” anma programı 1 Şubat Çarşamba saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Kadıköy Belediyesi’nin Manço ailesi ile birlikte müze haline getirdiği Barış Manço’nun Moda’daki evi de anma programı kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da 31 Ocak günü saat 24.00’e kadar ziyaretçilere açık olacak. Barış Manço’nun eşyalarının olduğu ev ücretsiz olarak gezilebilecek. 
 
1943 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Barış Manço, 56 yıllık hayatı boyunca bestelediği 200’ün üzerindeki şarkı ile adını müzik tarihine yazdırdı. Şarkıları ve televizyon programlarıyla tüm dünyada hatırı sayılır kitleye ulaştı. Avrupa ve özellikle Uzak Doğu’da hem kültür elçisi ilan edildi hem devlet nişanlarının sahibi oldu. 1970’lerden bestelediği şarkılar anısını yaşatmaya devam ediyor.