Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Başkentin Kültür Yolu başlıyor

Başkentin Kültür Yolu başlıyor

Başkentin Kültür Yolu başlıyor01 Ekim 2022 - 11:10
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin Ankara ayağı olan Başkent Kültür Yolu Festivali bugün başlıyor. Sanatseverleri, 23 Ekim’e kadar sürecek festival kapsamında, konserden tiyatroya, sergiden söyleşiye dolu dolu bir etkinlik takvimi bekliyor.
MELTEM GÜNEŞ / Ankara
 
Roma Hamamı, Etnografya Müzesi, Birinci TBMM Binası, Ankara Kalesi, CSO Ada, Büyük Tiyatro’nun aralarında olduğu Ankara’nın kültür, sanat ve tarihinde önemli yere sahip 72 farklı mekânda, konserden tiyatroya, sergiden söyleşiye 568 etkinlik sanatseverlerle buluşacak. Başkent Kültür Yolu Festivali, 5 bine yakın sanatçının katılımıyla gerçekleşecek.
 
Program kapsamında bugün “Âşık Veysel” Roma Hamamı’nda, 8 Ekim’de “Hayal Dükkânı-Çocuk Tiyatrosu” CSO Ada Ankara’da, 14 Ekim’de “Holden’in Külkedileri” Oda Tiyatrosu’nda, 15 Ekim’de “Kanlı Nigâr” Küçük Tiyatro’da izleyici ile buluşacak.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk opera sanatçısı Semiha Berksoy’un seslendirdiği Mustafa Kemal Atatürk’ün de en sevdiği operalardan biri olan “Tosca Operası” da bugün ve 3 Ekim tarihlerinde Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce Büyük Tiyatro’da sahneye taşınacak.
 
Sergiler ve konserler
 
Festival, sergilere de ev sahipliği yapacak. 1-23 Ekim tarihleri arasında, Tiftik Evi’nde NFT sergisi olan “Başkenti Hayallerinle Dijitale Taşı”, Ankara Etnografya Müzesi’nde “Türk Kahvesi: Gönlü Hoş Olanda Kalır”, Türk Tarih Kurumu’nda “Atatürk Ankara’da” fotoğraf sergisi ziyaretçilerini bekliyor olacak. Ankara’daki sanatseverler müziğe de doyacak. Başkentin kültür sanat adası CSO Ada Ankara 7 Ekim’de Emel Sayın, 20 Ekim’de Ajda Pekkan, 23 Ekim’de Yusuf İslam konserlerine ev sahipliği yapacak. 7 Ekim’de Gençlik Parkı’nda Fatma Turgut, 13 Ekim’de Ankara Kalesi’nde Zakkum, Başkent Millet Bahçesi’nde 22 Ekim’de Ceza, 23 Ekim’de ise Murat Boz konseri düzenlenecek.
 
Türk-Japon dostluğu 
 
Dünyaca ünlü Japon şefler Seiji Mukaiyama ile Etsuya Kitani de festival için Türkiye’ye geliyor. Festival kapsamında CSO Ada Ankara’da 4 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Türkiye-Japonya Dostluk Konseri düzenlenecek. Konserde, Ertuğrul Fırkateyni mürettebatına ithafen bestelenen “Ertuğrul’un Yolculuğu” ile Türkiye’de ilk kez seslendirilecek “Tsunami Senfonisi” seyirciyle buluşacak.
 
Etkinliklerin çoğu ücretsiz olurken, genç bilet uygulamasıyla ücretli etkinliklere öğrenciler  yüzde 50 indirimle katılabilecek.