Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Bernard Blistene İstanbul Modern'de

Bernard Blistene İstanbul Modern'de

Bernard Blistene İstanbul Modern'de10 Ocak 2019 - 12:01
İstanbul Modern‘in 2012 yılında başlattığı “Müzeler Konuşuyor” serisi, Fransa ile devam ediyor. İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlik programının ilk konuğu Paris’teki Centre Pompidou Ulusal Modern Sanat Müzesi Direktörü Bernard Blistène olacak.

İstanbul Modern’in dünyada öncü rol üstlenen müzelerin yöneticilerini Türkiye’deki meslektaşları ve ziyaretçilerle buluşturmayı amaçlayan “Müzeler Konuşuyor” 2019’da Fransa’yı ağırlıyor. Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Fransa’nın ilk konuğu 2013 yılından bu yana Centre Pompidou’nun direktörlüğünü yürüten Bernard Blistène olacak. Blistène’in “21. Yüzyılda Müzeyi Düşünmek” başlıklı konuşması Fransız Kültür Merkezi’nde 16 Ocak Çarşamba 19.00’da başlayacak.

 

Benzersiz mimarisiyle Centre Pompidou
Dünyanın en önemli koleksiyonlarından bir kısmına ev sahipliği yaparken modern ve çağdaş sanatın öne çıkan akımlarını ve sanatçılarını bir arada görmeye olanak tanıyan Centre Pompidou, her geçen gün genişleyen benzersiz koleksiyonları aracılığıyla 20. ve 21. yüzyılın sanatsal üretimini sanatseverlerle buluşturuyor. Centre Pompidou görsel sanatlar, fotoğraf, yeni medya, deneysel film, mimarlık, tasarım ve endüstriyel üretim gibi alanlara yer verirken bu farklı disiplinler arasındaki ilişkilere de ışık tutuyor.

 

Uluslararası bir yarışma sonucu inşa edilen Centre Pompidou, açıldığı 1977 yılından bu yana farklı disiplinleri buluşturan bir kültür merkezi olarak sergi ve programlarıyla adından söz ettiriyor. Dünyadaki en saygın mimarlık ödüllerinden olan Pritzker Ödülü’ne her ikisi de layık görülen Richard Rogers ve Renzo Piano ile beraber Gianfranco Franchini tarafından tasarlanan yapı, özellikle inşa edildiği yıllarda geleneksel kültür merkezi alışkanlıklarını kıran yaklaşımıyla tartışmalara yol açsa da, Paris’in simge yapılarından biri olarak ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

 

Tarih: 16 Ocak 2019 Çarşamba

Saat: 19.00

Mekân: İstanbul Fransız Kültür Merkezi

Etkı·nlı·k u¨cretsı·zdı·r. Sı·multane c¸evı·rı· yapılacaktır.