Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Beyazıt Kütüphanesi'ne büyük ödül

Beyazıt Kütüphanesi'ne büyük ödül

Beyazıt Kütüphanesi'ne büyük ödül11 Mayıs 2018 - 11:05
Uluslararası İç Mekan Tasarımı Derneği (IIDA) ve Amerikan Kütüphane Derneği (ALA), 2018 Kütüphane İç Mekan Tasarım Ödülleri'nin kazananlarını ilan etti. İki yılda bir verilen ödülü Tabanlıoğlu Mimarlık kazandı.

Kütüphanelerin, halkın ilham alması, eğitilmesi ve hatta zaman zaman eğlendirilmesine hizmet eden kurumlar olduğuna vurgu yapan IIDA Genel Başkan Yardımcısı ve CEO'su Cheryl S. Durst, “ALA ile birlikte organize ettiğimiz bu ödülle, geçmişle bağlantı kurmamıza, geleceğe yönelik bir keşfe çıkmamıza ve yaşam boyu süren bilgi arayışımızda bize rehberlik etmemize yardımcı olacak şekilde tasarlanan yenilikçi kütüphane iç mekanlarını onurlandırıyoruz” dedi.

 

Ödül adayı projelerin değerlendirilmesi; Stasia Czech Suleiman (IIDA, NCIDQ, Başkan Yardımcısı / HOK); Jeannette Lenear Peruchini (IIDA, LEED AP, Skidmore, Owings & Merrill LLP); Jessica N. Kayongo(J.D., M.A., Hesburgh Kütüphaneleri, Notre Dame Üniversitesi); ve Mindy Sorg (IIDA, NCIDQ, LEED AP, RID, , OPN Architects) gibi konunun uzmanlarından oluşan jüri tarafından gerçekleştirildi.