Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Bisikletiyle sanat galerisinde

Bisikletiyle sanat galerisinde

Bisikletiyle sanat galerisinde15 Mart 2018 - 01:03
Rönesans döneminin en önemli ressam ve mimarlarından biri olan İtalyan Raphael Sanzio’nun eserleri, şu sıralar İtalya’nın kuzey kentlerinden Bergamo’da bulunan Carrara sanat galerisinde sergilenmeye başladı.

Kökleri 18. yüzyılın sonlarına kadar uzanan ve günümüzde hem güzel sanatlar akademisi hem de bir sanat galerisi olarak hizmet veren Carrara, 6 Mayıs 2018 tarihine kadar aralarında Aziz Sebastian ve İsa’nın Yeniden Dirilişi de olmak üzere pek çok Raphael eserine ev sahipliği yapacak. Son dönemde dikkat çekici koleksiyonlara yer veren Carrara, bilindik sanat galerilerinin aksine dijital dünyada da kendine yer açan ve sosyal medyayı etkin şekilde kullanan galerilerden biri konumunda.

 

Geçtiğimiz günlerde İtalya’nın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin ağırlandığı davette bulunanlar arasında hayatına İtalya’da devam eden ve Türk bisiklet severlerin yakından tanıdığı bisikletçi yazar Gökhan Kutluer de vardı. Çiçeği burnunda öykü kitabı Bulut Fabrikası ile bisiklete bambaşka bir bakış açısıyla yaklaşan Kutluer, Carrara sanat galerisindeki Raphael açılışına da bisikletiyle giderek tüm dikkatleri üzerine çekti.

 

 

‘’Bisikleti insanların onu görmeye alışık olmadığı yerlerde fotoğraflamayı seviyorum. Bu yolla bisikleti zihinlere bambaşka şekillerde kazıyor ve onu akılda kalıcı bir meta haline getirmeyi hedefliyorum. Kokusu sizi çarpan bir parfümün ismini asla unutmazsınız, ya da çok beğendiğiniz o elbisenin satıldığı mağazanın yerini… Bisiklet de pekâlâ tıpkı bunlar gibi arzulanan bir nesne haline getirilebilir ve kişilerin gündelik hayatlarında kendine çok daha sık  yer bulabilir.’’

 

Özellikle Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarla dünyanın her yerinden binlerce takipçisine bisikleti ve onunla yapılabilecekleri kendine has tarzıyla aktaran Kutluer, Bulut Fabrikası’ndaki kadar olmasa da yeni kitabında da bisiklete dair birbirinden güzel detaylara yer vereceğini söyledi.