Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Boğaziçi'nde Bir Hanedan

Boğaziçi'nde Bir Hanedan

Boğaziçi'nde Bir Hanedan14 Şubat 2018 - 02:02
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, “Boğaziçi’nde Bir Hanedan: Kavalalı Mehmed Ali Paşa Ailesi” konferans serisinde Prens Abbas Hilmi’yi ağırlayacak…

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), müzenin ana binası Atlı Köşk’ün ilk sahipleri olan Kavalalı Ailesi’nin hayatını konu alan konferans serisinde bu kez son Hıdiv Abbas Hilmi Paşa’nın torunu Prens Abbas Hilmi’yi ağırlayacak.

 

Prens Abbas Hilmi, anne tarafından Sultan Vahdettin, baba tarafından Halife Abdülmecid Efendi’nin torunu olan Neslişah Sultan (1921-2012) ile son Hıdiv Abbas Hilmi Paşa’nın oğlu Prens Muhammed Abdülmünim’in (1899-1980) iki çocuğundan biridir.

 

Prens Abbas Hilmi, Boğaziçi’nde Bir Hanedan: Kavalalı Mehmed Ali Paşa Ailesi” konferans serisi kapsamında “Mehmed Ali Paşa ve Osmanlı Aile Hatıraları” başlıklı konuşmasını 17 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’te Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirecek.

 

Kavalalı Mehmed Ali Paşa’nın Kavala’daki yaşamı, hanedanın aile üyelerinin İstanbul’daki mimari izleri ve sanat hamilikleri gibi birçok farklı konuyla sanat ve tarih meraklılarını geçmişe doğru uzun bir yolculuğa çıkartan konferans serisi, bu yıl 25. yılını kutlayan CarrefourSA’nın katkılarıyla yapılıyor.

 

* Etkinlik müze ziyaretçilerine ücretsizdir.