Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Bosna Sancak Kültür Günleri başlıyor

Bosna Sancak Kültür Günleri başlıyor

Bosna Sancak Kültür Günleri başlıyor17 Ekim 2016 - 05:10 | Divanhana, etkinlikler kapsamında sahne alacak.
Boşnak kültürünü tanıtmak amacıyla ilk kez düzenlenecek olan 'Bosna Sancak Kültür Günleri' 16-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek
Türkiye ve Bosna- Sancak arasındaki kültür bağlarını daha ileri seviyelere taşımak ve Boşnak kültürünü tanıtmak amacıyla ilk kez düzenlenecek olan 'Bosna Sancak Kültür Günleri' 16-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek. BSA Vakfı tarafından organize edilen ve gerçekleştirilen Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin proje ortağı olarak katkı yaptığı program kapsamında Bosna; sineması, müziği ve resim sanatı ile İstanbullu sanatseverlere anlatılacak. Bir hafta sürecek etkinlik çerçevesinde söyleşiler de yer alacak. Jasmila Zbanic, Ayşe Kulin, Divanhana, Suzan Kardeş, Fehim Huskovic 'Bosna Sancak Kültür Günleri'nde, yapıtları ve sesleri ile yer alacaklar. Bosna Sancak Kültür Günleri, Pera Müzesi, İş Sanat, İBB Kültür AŞ, BoÜnjak Mutfak, PİU Entertainment ve Medya Pano AŞ katkıları ve Polin Su Parkları'nın ana ponsorluğunda gerçekleşecek.
 
Ayşe Kulin'den Divanhana'ya
 
Etkinliklerin Divanhana konseri dışındaki tamamı ücretsiz ve herkese açık olacak. Pera Film bu kapsamda, 18 - 23 Ekim 2016 tarihleri arasında 56. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde Altın Ayı ödülünü alan Bosnalı film yönetmeni Jasmila Zbanic’in filmlerinden bir seçki sunuyor. Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı iş birliğiyle gerçekleşen program, “Bosna Sancak Kültür Günleri” kapsamında izleyiciyle buluşuyor. Program kapsamında 23 Ekim Pazar günü saat 15:30’da yönetmen Jasmila Zbanic ile bir söyleşi gerçekleştiriliyor. Yazar Ayşe Kulin de bu kapsamda 'Romanlarımda Balkan Travması' başlıklı bir söyleşi ve imza günü gerçekleştirecek. Kulin'in konuşması ve imza günü 19 Ekim'de 18.30'da Pera Müzesi'nde gerçekleşecek. İş Sanat Kültür Merkezi'nde Grup Divanhana Suzan Kardeş'le birlikte sahne alacak. Konser 22 Ekim'de saat 20.00'de başlayacak. Ayrıca festival kapsamında Fehim Huskovic'in 'Unutulmayan' adlı resim sergisi gösterilecek.
Etiketler: bosna sancak