Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Brad Pitt’le ‘Suikast Treni’nde yolculuk

Brad Pitt’le ‘Suikast Treni’nde yolculuk

Brad Pitt’le ‘Suikast Treni’nde yolculuk03 Ağustos 2022 - 09:08
Bu yıl 50. senesini kutlayan Milliyet Sanat dergisi ağustos ayı için yine okurlarına oldukça özel bir sayı hazırladı. Milliyet Sanat Ağustos 2022 sayısının kapağına, bu ay vizyona giren “Bullet Train/Suikast Treni”nde kars¸ımıza talihsiz bir suikastc¸ı olarak c¸ıkan ve filmin neredeyse hic¸bir sahnesinde dublo¨r kullanmayan Brad Pitt’i taşıyor.

 

Sevin Okyay, Pitt’in sinema yolculuğunu anlatırken, Burçin S. Yalçın kapağa konu olan film hakkında bir değerlendirme kaleme aldı. Sinema sayfaları ayrıca, Sandra Bullock’un sinema hayatını ve “Nope/Hayır” ile beyaz perdeye konuk olan, gu¨nu¨mu¨z korku sinemasının en o¨nemli isimlerinden Jordan Peele’in bu tu¨r ile ilis¸kisini ve getirdigˆi yenilikleri okuyucuya aktarıyor.

 

Ana sanat dalıcaz

 

Asu Maro Ayın Söyleşisi’nde; sesi, yorumu, sahne performansıyla neredeyse yarım asırdır mu¨zigˆimizde kendine has bir yere sahip Nu¨khet Duru ile sohbet ediyor. 21 Ağustos’ta Parkorman’da konser verecek olan, müziğin karanlık yıldızı Nick Cave’in son dönemi ve izleyiciyi nasıl bir deneyimin beklediğine dair bir haberle başlayan müzik sayfalarında, Beyonce’nin tam altı yıl sonra çıkardığı yeni albümü “Renaissance” ile ilgili eleştiri; Almanya’da yas¸ayan u¨c¸u¨ncu¨ nesil Tu¨rklerden Derya Yıldırım’ın söyleşisi; Kemal Küçük’ün, caz müziğin 100 yıl sonra da olsa artık bir devlet konservatuvarında ana sanat dalı olarak yer alması hakkındaki yazısı müzikseverleri bekliyor. Derginin plastik sanat sayfaları, du¨nyanın en o¨nemli sanat etkinlikleri arasında yer alan Documenta’nın 15. edisyonuna yer veriyor. Ayrıca Murat Germen’in, Anadolu’nun en iyi korunmus¸ antik kentlerinden Sagalassos’tan ilham alan yeni fotoğraf sergisi; Amerikalı sanatc¸ı Jonathan Monaghan’ın, dijital c¸agˆın gelecegˆi nasıl s¸ekillendirecegˆine dair endis¸eleri go¨zler o¨nu¨ne serdiği Tu¨rkiye’deki ilk kis¸isel sergisi “S¸as¸aa” yer alıyor.

 

Kadın hikâyeleri

 

Derginin sahne sanatları sayfalarında, pandemi sonrası daha da c¸ogˆalan tek kis¸ilik kadın oyunlarında hika^yelerin kahramanlarına hayat veren oyuncuların söyleşileriyle yazar ve yo¨netmen O¨zen Yula’nın geçen ay kaybettigˆimiz efsane tiyatro yo¨netmeni Peter Brook’u anlattığı yazısı bulunuyor. Edebiyat sayfalarında Javier Marias’ın “Vahs¸iler ve Duygusallar” adlı yeni kitabı vesilesiyle futbol ve edebiyat üzerine keyifli bir toparlama; Yiğit Bener’in titiz çalışmasıyla hazırlanan “Yazınsal Akrabalıklar-Benerler” başlıklı külliyat ve Cengiz Aytmatov’un otobiyografik kitabı “C¸ocuklugˆum” üzerine konulu içerikler okurlarla buluşuyor. Bu ayın podcast’inde ise “Geri Dönüyoruz”a kulak veriyoruz