Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Büyük İnternet Müzesi yayında

Büyük İnternet Müzesi yayında

Büyük İnternet Müzesi yayında16 Şubat 2013 - 07:02
Bin bir çeşit bilgi barındıran üyük İnternet Müzesi yayına hayatına başladıYayın hayatına yeni başlayan büyük internet müzesi www.thebiginternetmuseum.com'da internetin doğuşundan Twitter'a, ilk e-postadan World of Warcraft oyununa kadar pek çok alanda bilgiye ulaşılabiliyor.

Sanat yönetmeni Dani Polak, metin yazarı Joep Drummen ve müşteri temsilcisi Joeri Bakker tarafından kurulan ve yaratılan müzede görsel-işitsel, sosyal medya, teknoloji, oyun, çevresel, tarih kategorileri ve geçici sergiler yer alıyor.

Müze, internet ve World Wide Web hakkında dünyanın her tarafından insanı bilgilendirmeye ve onlara esin kaynağı olmayı planlıyor. Kar amaçlı olmayan bu müzede 'bağışlar' Twitter üzerinden yapılıyor. Müzeden bazı parçalar şöyle:

*Belçikalı kütüphaneci ve avukat Paul Otlet 1934'te telefon ve radyo kablolarının eğlence dışında amaçlar için de kullanılabileceğini keşfetti. "Mekanik kolektif bir beyin" hayal eden Otlet bugünkü Web ve tarayıcıların altyapı fikrini ilk geliştiren kişi.

*İlk spam askeri bilgisayar ağı ARPAnet zamanında Gary Thuerk isimli bir pazarlamacaı tarafından ARPAnet'e bağlı 393 kişiye gönderdiği mesajla başladı. Bugün dünyada her gün 130 milyar spam gönderiliyor.