Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » DasDas'da müzik ve tiyatro bir arada

DasDas'da müzik ve tiyatro bir arada

DasDas'da müzik ve tiyatro bir arada14 Ocak 2019 - 02:01
DasDas, Sahne ve Atölye salonlarında aynı gece birden fazla oyunla tiyatroseverleri ağırlayacak. DasDas Müzik ise yılın ilk konserinde Sertab Erener’i misafir edecek.

DasDas Sahne, 14 Ocak’ta Bernard-Marie Koltès'in yazdığı ve Rıza Kocaoğlu’nun oynadığı biriken’in 4 sezondur devam eden ve büyük beğeni toplayan oyunu “Ormanlardan Hemen Önceki Gece”yi konuk ediyor.

 

15 Ocak’ta DasDas’ta seyirciyi 2 keyifli oyun bekliyor. Gnom Tiyatro’nun Barış Gönenen’in yönettiği ve Ece Nur Ateş ile yazdığı, Ece Nur Ateş, Tara Demircioğlu, Yusuf Sefaoğlu ve İrem Yünsel’in oynadığı ‘Eve Dönüş’ oyunu DasDas Atölye’ye konuk oluyor.

 

Aynı gece DasDas Sahne’de ise geçtiğimiz sezon büyük ses getiren ‘Yakaranlar’ yeniden seyirci ile buluşuyor.Aisykhylos’un 2500 yıl önce yazdığı ve bugüne kadar dünyanın dört bir yanında seyircilerle buluşan ve geçtiğimiz sezonDasDas’ta prömiyerini yapan “Yakaranlar”, 15 Ocak akşamında sahnelenecek. İlk kez Türkçe sahnelenecek oyunda, korunma ve yardım umuduyla Argos devletine sığınma talebinde bulunan 50 genç ve cesur kadının hikayesi anlatılıyor.

 

Dünya tiyatrosunun ölümsüz isimlerinden Anton Çehov’un “Moskovalı Hamlet’im” dediği DasDas’ın yeni oyunu ‘Ivanov’, geçen haftaki prömiyerinin ardından 16 ve 17 Ocak’ta yeniden DasDas Sahne’de izleyici ile buluşuyor. Şehsuvar Aktaş, Tansu Biçer ve Tülin Özen gibi usta oyuncular ile genç bir oyuncu kadrosunu buluşturan oyunda, Çehov’un bütün oyunlarında tanık olduğumuz “kendine acıma” ve “kendi yok oluşunu hazırlama” temaları ön plana çıkıyor.

 

TwoTwo Production’ınPaolo Genovese'nin 'Muhtes¸em Yabancılar' adlı filminden sahneye uyarlanan ve 22. Afife Ödülleri'nde Canan Atalay'a "Yardımcı Rolde Yılın Kadın Oyuncusu" ödülünü kazandıran "Mutluyduk Belki Bugüne Kadar"17 Ocak’ta DasDas Atölye’de seyirciyle buluşuyor. Ahmet Sami Özbudak’ın yönettiği oyunun kadrosunda Giray Altınok, Canan Atalay, Faruk Barman, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Gökçe Eyüboğlu, Fehmi Karaarslanve Deniz Karaoğluyer alıyor.

 

David Ives’in yazdığı, Ersin Umut Güler’in hem yönetip hem de Pervin Bağdat ile oynadığı ‘Kürklü Venüs’ oyunu 18 Ocak’ta DasDas Atölye’de tiyatroseverler ile buluşuyor. Büyülü bir atmosfer içinde, oyun içinde oyun kurgusu ile yazılmış ve sürpriz finali ile dikkat çeken Kürklü Venüs'te oyuncular farklı karakterleri oynayarak rolden role girerler. Bu karakter değişimleri onları yüzleşmeleri gereken pek çok soruyla karşı karşıya bırakacaktır.

 

Yılın ilk konseri Sertab Erener'den
DasDas Müzik, yeni senenin ilk konserinde Türkiye pop müziğinin önemli bir ismini ağırlamaya hazırlıyor. Yıllardır dillere pelesenk olmuş şarkılara imza atan ve sahne performansıyla her konserini unutulmaz kılan Sertab Erener, en sevilen şarkılarıyla 19 Ocak’ta DasDas’ta müzikseverlerle buluşacak.