Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » DasDas Şubat programı belli oldu

DasDas Şubat programı belli oldu

DasDas Şubat programı belli oldu28 Ocak 2019 - 11:01
Şubat ayını Büyük Ev Ablukada konseri ile karşılayacak olan ‘DasDas’ ay boyunca en sevilen tiyatro oyunlarına, konserlere ve stand-up gösterilerine ev sahipliği yapacak.

Cem Yılmazer ve Bartu Küçükçağlayan tarafından kurulan Büyük Ev Ablukada, Şubat ayının ilk gününde müzikseverler ile DasDas’ta buluşuyor. Kendine has müzikal ve sanatsal üslubuyla dikkat çeken grup, son dönemlerde daha farklı bir hamleyle elektronik çizgiye geçiş yapmaya karar verirken grubun son albümü Fırtınayt, hem Büyük Ev Ablukada’yı hem de dinleyicileri yepyeni bir frekansa sürükledi. 

 

Gizem Koçer ve Bağış Angigün’ün oynadığı ‘Pi Hanım’ın Tarifsiz Kurabiyeleri’ oyunu 2 Şubat’ta DasDas Atölye’de küçük tiyatroseverleri bekliyor. Pi Hanım’ı büyük bir günün beklediği oyunda tüm aksiliklere rağmen bu ünlü aşçı, sevilen kurabiyelerinden yapabilecek mi sorusunun cevabı büyük merakla beklenecek.

 

Sahnelenmeye başladığı günden bu yana biletleri dakikalar içinde tükenen, usta oyuncu Şener Şen’in, tam 40 yıl aradan sonra yeniden Lütfü Usta rolüyle sahnede olduğu ‘Zengin Mutfağı’ oyunu 2, 4 ve 5 Şubat tarihlerinde DasDas Sahne’de seyirciyle buluşacak. Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansımasını anlatan Vasıf Öngören’in unutulmaz eserinde Şen’e Gizem Ergün, Onay Kaya, Uğur Arda Başkan ve Kutay Sandıkçı gibi genç oyuncular eşlik ediyor.

 

2 Şubat akşamı DasDas Atölye’de oynanacak, DasDas prodüksiyonu oyun ‘Kayıp El’de hayal kırıklıkları ve yüzleşmeler temelinde yeniden inşa edilmeye çalışılan yaşamlar esprili bir dille anlatılıyor. Ali Yoğurtçuoğlu’nun bu sene Afife Ödülleri’nde, İnanç Konukçu’nun da 23. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nde aday gösterildiği oyunda onlara Arif Pişkin ve Duygu Üstünbaş eşlik ediyor.

 

10 yıl boyunca kurumsal hayatta bir plaza insanı olarak çalıştıktan sonra yurt dışında oyunculuk eğitimi alıp beyaz yakalı hayata veda eden Kaan Sekban, kendi odasından yaptığı talk şovları bir adım öteye taşıyarak seyirci karşısına çıkıyor ve plaza hayatından cast ajanslarına, beyaz yaka dramlarından sosyal medyadaki davranış bozukluklarına kadar kendine has üslubuyla saçmalıyor. Kaan Sekban Saçmalar 3 Şubat Pazar günü yeniden DasDas Sahne’de sevenleri ile buluşuyor.

 

Ceren Boz’un kaleminden çıkan, Nagihan Gürkan’ın yönettiği ‘Şimdiki Zaman’ oyunu 5 Şubat akşamı DasDas Atölye’de sahnelenecek. Ceren Boz ve Bengü Bektaş oynadığı ‘Şimdiki Zaman’da, insanın zaman karşısındaki çaresizliği anlatılıyor.

 

David Ives’in yazdığı, Ersin Umut Güler’in hem yönetip hem de Pervin Bağdat ile oynadığı ‘Kürklü Venüs’ oyunu Anadolu Efes Mavi Sahne kapsamında 6 Şubat’ta DasDas Atölye’de tiyatroseverlerle yeniden buluşuyor. Büyülü bir atmosfer içinde, oyun içinde oyun kurgusu ile yazılmış ve sürpriz finali ile dikkat çeken ‘Kürklü Venüs'te oyuncular farklı karakterleri oynayarak rolden role girerler. Bu karakter değişimleri onları yüzleşmeleri gereken pek çok soruyla karşı karşıya bırakacaktır.

 

DasDas Sahne’de, 7 Şubat akşamı Bernard-Marie Koltès'in yazdığı ve Rıza Kocaoğlu’nun oynadığı 4 sezondur devam eden ve büyük beğeni toplayan oyunu “Ormanlardan Hemen Önceki Gece” olacak.

 

Aisykhylos’un 2500 yıl önce yazdığı ve bugüne kadar dünyanın dört bir yanında seyircilerle buluşan ve geçtiğimiz sezon DasDas’ta prömiyerini yapan “Yakaranlar”, 8 Şubat akşamı DasDas Sahne’ye konuk olacak. Oyunda, korunma ve yardım umuduyla Argos devletine sığınma talebinde bulunan 50 genç ve cesur kadının hikayesi anlatılıyor.