Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Dünyanın yazısı İstanbul’da yazılacak

Dünyanın yazısı İstanbul’da yazılacak

Dünyanın yazısı İstanbul’da yazılacak23 Haziran 2022 - 09:06
İlki 2017 yılında sadece Latin Kaligrafisi özelinde gerçekleştirilen “Kaligrafist”, tüm dünya yazılarını içinde barındıran bir hâle getirilerek 2. Uluslararası Yazı Kültürü Festivali olarak İBB Kültür Dairesi Başkanlığı desteğiyle gerçekleşiyor.

Çivi yazısı, graffiti, fraktur yazı, klasik tabelacılık gibi yetişkin atölyelerinin yanı sıra İBB Mahalle Evleri’nde minikleri konuk edecek çocuk atölyelerini kapsayan “Kaligrafist” yarın başlıyor. 3 Temmuz’a kadar sürecek “Kaligrafist”, birçok yazı sistemini farklı disiplinlerden eserlerle sergilemeyi hedefliyor.

Alanlarında uzman yerli ve yabancı sanatçıların katılımıyla farklı yazı kültürlerini daha geniş kitlelere ulaştırma ve tanıtma fikrinden yola çıkarak yeniden tasarlanan “Kaligrafist”te; konferans, sergi, performans, saha gezileri ve söyleşiler gerçekleşecek. “Çivi Yazısı” yetişkin atölyesi Sümerolog Veysel Donbaz, “Graffiti” yetişkin atölyesi Tunç Dindaş, “Kaligrafide Teknik Analiz” yetişkin atölyesi ise Erhan Olcay’ın katılımıyla gerçekleşecek. Festival mekânları ise İBB Taş Oda-Sultanahmet, Barın Han, İBB Mahallle Evleri, Tarihi Yarımada Yazı Rotası, Karaköy Sahil Parkı ve Karaköy İstanbul Kitapçısı. Bütün programlar ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. KÜLTÜR SANAT SERVİSİ