Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » 'Duygu Asena kadın dayanışmasını öğretti'

'Duygu Asena kadın dayanışmasını öğretti'

'Duygu Asena kadın dayanışmasını öğretti'06 Mayıs 2023 - 11:05
Duygu Asena Roman Ödülü, önceki gün edebiyat dünyasının seçkin isimlerinin bir araya geldiği bir törenle 'Servi Nine ve Üç Güzeller' adlı romanıyla bu yılın kazananı Arlin Çiçekçi’ye takdim edildi.
KÜLTÜR SANAT SERVİSİ
 
Ödülünü jüri başkanı Doğan Hızlan’ın elinden alan Çiçekçi, bu törenin Duygu Asena’yı anmak için bir vesile olduğunu söyledi.
 
Çiçekçi konuşmasında “Duygu Asena, kendi döneminde çağdaşı bazı kadın yazarlar tarafından destek görmemiş, hatta kimi zaman yanında durulmaktan bile imtina edilmiş bir yazar ama o, enerjisini onu yalnız bırakanlara değil mücadelesini büyütebileceği kadınlara yöneltmeyi seçmiş. Ödülün açıklandığı gün kadın yazarlardan, kadın eleştirmenlerden, kadın gazetecilerden ve kadın okurlardan aldığım tebrik ve desteklerle büyük bir dayanışmanın içinde buldum kendimi. Ve o gün, en çok da bunun için minnet duydum Duygu Asena’ya. Kendinden esirgenen bu dayanışmayı bize öğretebildi, bize dayanışmanın gücünü ve güzelliğini gösterdi. Bundan sonra bize düşen de onun adına ve bu ödüle yakışır olmak” dedi. Ödülün maddi karşılığını ise Derin Yoksulluk Ağı’na bağışladığını açıkladı.