Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Erinç Güzel'in Darkness Forever sergisi açılıyor

Erinç Güzel'in Darkness Forever sergisi açılıyor

Erinç Güzel'in Darkness Forever sergisi açılıyor27 Kasım 2018 - 09:11
Müzik araştırmacısı ve prodüktör Erinç Güzel’in 2013-2018 yılları arasında çektiği müzik fotoğrafları serileri ve ürettiği video enstalasyonlarından oluşan “Darkness Forever” isimli ilk kişisel sergisi 1 Aralık’ta Bant Mag. Havuz / Bina’da açılıyor.

Genç yaşlarından itibaren Amerikalı grupların Avrupa turnelerini organize eden Güzel’in fotoğrafçılık macerası bu turneler esnasında milenyum endüstri fotoğrafçılığının nitelemekten uzak olduğunu düşündüğü müziği görüntülemek ve bu konserlerdeki deneyimlerinin kaydını tutmak için 2009 yılında eline aldığı analog kameralar ile flash kullanmadan, 35 mm filmler üzerinde yaptığı deneylerle başladı.

 

Ekstrem müzikten elektronik müziğe, Avrupa ülkelerinin karanlık ve izbe salonlarından, festivallerin ve büyük konser salonlarının futuristik sahnelerine, yükselen kültürlerin görsel ifadesini yaratabilmek için gölgeleri geri çağıran ve modern bir klasik estetiğin peşine düşen Güzel, aralarında Kraftwerk, L7, Laibach, House of Pain, Chelsea Wolfe, G.I.S.M., Deerhunter, Turbonegro, Roky Erickson, Radio Birdman, Stormzy, Skepta, Young Thug, Grimes, Sunn O))), Lightning Bolt ve New Order gibi birçok ikonik müzisyen ve grubun bulunduğu fotoğraf, karışık teknik ve videolardan oluşan; gösteri dünyasını yaratıcı, izleyici, mekan ve felsefi bütünüyle ele alan sıra dışı karelerini “Darkness Forever” sergisinde görücüye açacak.

 

1 Aralık Cumartesi günü saat 19:00’da açılacak sergiyi takiben Türkiye’de son on yılda üretilen küresel müziğin en önemli temsilcilerinden biri olan Cem Yıldız, 2019 yılında plağı yayınlanacak olan yeni solo projesinin ilk performansını Bina’da gerçekleştirecek. Yıldız’ın performansı sonrasında ise sizleri Avrupa’nın en önemli plak koleksiyonerlerinden Londralı DJ Sheamus ve İstanbul menşeeli tam bağımsız global plak şirketi Record Store Journal’ın kurucusu Haluk Damar’ın arşivlerindeki en özel plaklarla kabin başına geçeceği partimiz bekliyor.

 

19:00 - SERGİ AÇILIŞI : ERİNÇ GÜZEL “DARKNESS FOREVER

21:00 - KONSER : “CEM YILDIZ”

22:30 - DJ SET: “HALUK DAMAR”

00:30 - DJ SET: “SHEAMUS” (UK)