Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Film afişleriyle tanınan Aktaş'a tasarım ödülü

Film afişleriyle tanınan Aktaş'a tasarım ödülü

Film afişleriyle tanınan Aktaş'a tasarım ödülü 04 Haziran 2018 - 02:06
Amerika’da bu yıl 11. kez düzenlenen Uluslararası Tasarım Ödülleri’nde grafik tasarımcı Arda Aktaş toplamda 5 farklı çalışmasıyla ödül kazandı.
2007 yılından bu yana katılımın devamlı arttığı International Design Awards (IDA) her yıl; grafik tasarım, moda tasarımı, mimarlık ve ürün tasarımı alanlarında yenilikçi, etkili ve dikkat çekici çalışmaları ödüllendiriyor. Bu seneki yarışmanın grafik tasarım alanı, basılı/afiş kategorisinde, Arda Aktaş’ın tasarladığı, Bulgar - Türk ortak yapımı Radiogram filminin afişi Altın (GOLD), yılın en sevilen yapımlarından olan Ufak Tefek Cinayetler dizisinin afişi Gümüş (SILVER) ödül aldı. Başrolünde Demet Evgar'ın yer aldığı Ümit Ünal'ın son filmi Sofra Sırları, Onur Ünlü'nün yazıp yönettiği geniş oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Kırık Kalpler Bankası ve uluslararası festivaller için tasarlanan afişiyle Ezgi Mola'nın oynadığı Abdurrahman Öner'in ilk uzun metrajlı filmi Aydede (Road To The Moon) ise Bronz (BRONZE) ödül kazandılar. 
 
 
Arda Aktaş kimdir?
 
1985 yılında doğan Arda Aktaş, 10 yılı aşkın süredir görsel tasarımcı olarak sektörde yer almakta. 
2014 yılında kurulan, kültür sanat ve eğlence sektöründe uzmanlaşmış ve birçok sinema filmi ve televizyon projesinin görsel iletişim kampanyalarını hazırlayan tasarım ajansı Daire’nin kurucu ortağı ve kreatif direktörü olan Arda Aktaş öncesinde uzun süre Los Angeles’ta yaşadı ve birçok Hollywood projesi için çalıştı. 
 
Arda Aktaş ve Daire’nin işleri arasında, Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi Ahlat Ağacı, Ferzan Özpetek’in yapımcısı olduğu Cebimdeki Yabancı ve yönettiği son filmi İstanbul Kırmızısı, Cem Yılmaz filmleri Ali Baba ve Yedi Cüceler ile Yahşi Batı, Selçuk Aydemir’in yazıp yönettiği Ailecek Şaşkınız, Yeşim Ustaoğlu’nun son filmi Tereddüt, Ömer Faruk Sorak’ın yönettiği Aşk Tesadüfleri Sever gibi sinema filmlerinin yanı sıra geçen sene çok ses getiren internet dizisi Fİ ve televizyonda Avlu, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Kösem, Muhteşem Yüzyıl, Güldür Güldür Show gibi çok izlenen yapımlar bulunuyor.