Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Görmezden Gelmeyelim GaleriDeniz'de

Görmezden Gelmeyelim GaleriDeniz'de

Görmezden Gelmeyelim GaleriDeniz'de24 Mayıs 2019 - 02:05
DenizBank bünyesindeki sergi mekanı GaleriDeniz, Abdi İbrahim Otsuka'nın katkılarıyla hazırlanan "Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni" sergisine ev sahipliği yaptı.

DenizBank, Türkiye’de ilk kez Abdi İbrahim Otsuka'nın katkılarıyla şizofreni hastalığına dikkat çekmek hedefiyle hazırlanan "Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni" sergisine ev sahipliği yaptı.

 

GaleriDeniz’deki dördüncü misafir sergisi olan "Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni", şizofreninin tarihine bakmak üzere ilk çağlardan günümüze bir perspektif sunuyor; Türkiye’de yaklaşık 600 bin, dünyada ise 51 milyon kişinin hayatına dokunan bu hastalığın tanı ve tedavisinde kullanılan yöntemleri, bilimin ve toplumların konuya yaklaşımlarındaki evrimler eşliğinde ele alıyor.

 

Empati Kabini ve Dönen Yatak gibi deneyim alanlarıyla ziyaretçileri izleyiciden öte katılımcı olmaya davet eden sergide, görsel ve işitsel olarak bir şizofren hastasının duyu ve deneyim dünyasını anlama fırsatı sunuluyor.

 

8 - 24 Mayıs tarihleri arasında İstanbullu sanatseverlerin ziyaretine açılan sergi kapsamında, Dünya Şizofreni Günü dolayısıyla 23 Mayıs’ta, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Abdi İbrahim CEO’su ve Abdi İbrahim Otsuka Yönetim Kurulu Üyesi Süha Taşpolatoğlu, Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Haldun Soygür, Abdi İbrahim Otsuka Şirket Yöneticisi Elif Elkin’in yanı sıra kurum çalışanlarının katıldığı bir buluşma düzenlendi.