Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » “Hisler ve Hafızalar: Bomonti” projesi ile Contemporary İstanbul’da

“Hisler ve Hafızalar: Bomonti” projesi ile Contemporary İstanbul’da

“Hisler ve Hafızalar: Bomonti” projesi ile Contemporary İstanbul’da 11 Eylül 2018 - 05:09
Hilton İstanbul Bomonti, 20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Contemporary İstanbul’da “Hisler ve Hafızalar: Bomonti” isimli sanat projesini sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen galerilerinin ve sanatçılarının yanı sıra koleksiyonerleri ve sanatseverleri İstanbul’da bir araya getiren Contemporary İstanbul, bu yıl 13. edisyonu ile kapılarını açıyor. Geçtiğimiz yıl yemeği sanat formuna dönüştürdüğü sergisi ile büyük beğeni toplayan Hilton İstanbul Bomonti, çağdaş sanatın en iyi örneklerinin bir arada sunulduğu Contemporary İstanbul’da bu yıl “Hisler ve Hafızalar: Bomonti” isimli projesiyle yer alıyor.

Hilton İstanbul Bomonti tarafından, A Corner in the World’un bomontiada ALT programında yer alan Sarı Güzergâh isimli performanstan esinlenerek Contemporary İstanbul’a özel olarak hazırlanan “Hisler ve Hafızalar: Bomonti” projesi, son dönemlerde İstanbul’un kentsel dönüşüm odakları arasında yer alan, tarihi dokusu ve içinde barındırdığı kurumlarla kentin en dikkat çekici noktalarından biri olan Bomonti semtine odaklanıyor. “Hisler ve Hafızalar: Bomonti” bir yandan Bomonti semtinin tarihi dokusuna ve dünden bugüne taşıdığı kültürel mirasa ayna tutarken, bir yandan da dokunun insan bedeniyle ilişkisini sorguluyor. Bedenin türlü anlarda mekanla kurduğu ilişkide sabitlenen fotoğraflar, mekanların hafızasına odaklanan ses kaydıyla birleşerek tüm bu anların akan zamanla bütünlüğünden ilham alıyor.

Fotoğraf sanatçısı Murat Dürüm’ün objektifiyle form bulan eserler, Türkçe dilinde Zinnure Türe ve İngilizce’de İbrahim Halaçoğlu’nun sesiyle hayat bulurken ses kayıtlarında kullanılan fon müziği Lara Narin imzası taşıyor.