Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » İstanbul Modern ile yeniden randevu

İstanbul Modern ile yeniden randevu

İstanbul Modern ile yeniden randevu04 Mayıs 2023 - 12:05
Kurucu sponsorluğunu Eczacıbaşı Topluluğu’nun üstlendiği ve 2004’te kurulan İstanbul Modern’in yeni binası, İtalyan mimar Renzo Piano’nun kurucusu olduğu Renzo Piano Building Workshop (RPBW) tasarımıyla halkın ziyaretine açıldı.
Resmi açılışı ileri bir tarihte gerçekleşecek müzenin 10 bin 500 metrekarelik yeni yapısı, ana sponsoru Doğuş Grubu-Bilgili Holding’in ortak katkısıyla inşa edildi.
 
Yerin Ruhu...
 
Boğaziçi kimliğinden ilham alınarak, martıların konduğu ıslak çatı yüzeyi ile tasarlanan, aynı anda sahile yanaşık bir şehir hatları vapuru siluetine de sahip bina, şeffaflığı öne çıkaran tasarımıyla da öne çıkıyor. Müze, yeni mekânına geçiş macerasını Piano’nun retrospektif sunumu ve özel söyleşisiyle kütüphane alanında harmanlayan bir “Yerin Ruhu” isimli serginin yanı sıra, birinci katındaki fotoğraf galerisi, kısa süreli sergi salonu, eğitim ve etkinlik odaları ile göz dolduruyor. Müzenin açılış sergileri ise 100’ün üzerinde sanatçıya dair “Yüzen Adalar” isimli eser seçkisinin yanı sıra Nuri Bilge Ceylan ve İstanbul Modern Kadın Sanatçılar Fonu ve Cemal Emden sergileriyle ziyaret edilebiliyor.