Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Milliyet Sanat'ta bu ay

Milliyet Sanat'ta bu ay

Milliyet Sanat'ta bu ay31 Ocak 2018 - 11:01
Milliyet Sanat dergisi 14 Şubat Sevgililer Günü vesilesiyle şubat sayısı kapağına Türkiye resim sanatında aşk konusunu taşıyor. Sanat tarihçisi Ali Kayaalp’in kaleme aldığı dosyada Osmanlı son döneminden günümüze Türkiye’de aşkın görsel sanatlara yansımaları ele alınıyor.

 

Dosyada Bedri Rahmi Eyüboğlu’ndan Fikret Otyam’a, Işıl Eğrikavuk’tan Servet Koçtyiğit’e geniş bir sanatçı ve eser seçkisi okurları aşkın yansımalarını keşfe davet ediyor. Bu kapsamda derginin kapağında da Nuri İyem’in ‘Sıradan Sevdalar’ serisinden bir eseri yer alıyor.

 

Derginin plastik sanatlar sayfalarında ayrıca Pilot Galeri’de açılan Elmas Deniz’in  sergisi hakkındaki söyleşisi ve Anselm Kiefer’in Met Breuer Müzesi’ndeki suluboya sergisinin aralarında bulunduğu konular okunabilecek.

 

Derginin sinema sayfalarında Fatih Akın’ın Altın Küreli filmi ‘Paramparça’yı anlattığı röportajı, Sally Hawkins’in portresinin aralarında bulunduğu konular okunabilir.

 

Sinema bölümünde ayrıca Ümit Ünal’ın bu ay gösterime giren yeni filmi ‘Sofra Sırları’, film, Senaryo, Kadın Oyuncu ve Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında Altın Küre kazanan ve Oscar’da da bu dallarda iddialı olacağına kesin gözüyle bakılan ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri / Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri’nin aralarında bulunduğu filmlerin eleştirileri yer alıyor. Ayın Söyleşisi bölümünde ise Belçim Bilgin, Buğra Gülsoy, Çağlar Çorumlu, Leyla Lydia Tuğutlu, Asu Maro’ya ‘Cebimdeki Yabancı’ filmini anlatıyor.

 

Müzik sayfalarında ise King Krule, Aydilge ve Belle and Sebastian’ın aralarında olan müzisyenler hakkında yazılar, ayın öne çıkan albümleri ve müzik dünyasından haberler yer alıyor.

 

Derginin edebiyat sayfaları bu ay hem Türkçenin hem de dünyanın usta kalemleriyle yapılmış röportajları ağırlıyor. Otobiyografik özellikler taşıyan kitabı ‘Bir Psikiyatristin Anıları’ henüz Türkçe yayımlanan Irvin D. Yalom, Milliyet Sanat dergisine “Anılarımı yazmak yeni anıları su yüzüne çıkardı” diyerek kitabını anlatıyor.

 

‘Aşk Yeniden İcat Edilmeli’de olağanla olağandışının düğümlendiği düşsü dünyasının kapılarını bir kez daha aralayan Nazlı Eray, hem düş dünyasını hem de kitabın yazılış sürecini okurlarıyla paylaşıyor. Ayfer Tunç ise 6 Şubat’ta çıkacak olan aşka, kadere ve bilime uzanan yeni romanı ‘Âşıklar Delidir ya da Yazı Tura’nın ayrıntılarını veriyor.