Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Santralistanbul ÇŞM kapanıyor mu?

Santralistanbul ÇŞM kapanıyor mu?

Santralistanbul ÇŞM kapanıyor mu?01 Şubat 2013 - 07:02
Taner Ceylan'ın Santralistanbul Çağdaş Sanat Müzesi'nin kapanacağına dair iddiaları ortalığı karıştırdıHiperrealizm sanat akımının Türkiye'deki önemli temsilcilerinden Taner Ceylan, geçtiğimiz günlerde Twitter'daki hesabından Santralistanbul Çağdaş Sanat Müzesi'nin kapanacağına dair bir bilgi paylaştı. Ceylan, "Santralistanbul Çağdaş Sanat Müzesi kurulurken benden resim bağışlamamı istemişlerdi. Şubat ayında müze kapanıyor ve eserler müzayedeye gidiyor" dedi.

Bağışlanan eserler müzayedeye gitmeyecek

Ceylan'ın bu bilgiyi paylaşmasının ardından üniversitenin Halka İlişkiler Müdürü Elvan Omay konuya dair soruları yanıtladı. Müzenin kapanmayacağını söyleyen Omay, "Müzenin içinde birtakım düzenlemeler yapılıyor. Müzayedeye eserler gidecek ancak bunlar, zamanında üniversitenin satın aldığı ve Santralistanbul Kurumsal Koleksiyonu'nda yer alan eserler" diye belirtti.

Müzeye bağışlanan eserlerin müzayedeye gitmeyeceğinin altını çizen Omay, "Satılacak eserler, Kültür Bakanlığı tarafından satışına izin verilen eserlerdir" dedi.

Bağışlanan eserlerin korumalı bir şekilde muhafaza edildiğini de söyleyen Omay, bağışlanan eserlerin müzede sergilenmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Santralistanbul Kurumsal Koleksiyonu için satın alınan eserler 17 Şubat'ta Maçka Mezat tarafından düzenlenecek açık artırmayla satışa sunulacak.