Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Sibel Horada’nın Yeni Sergisi “Kesinti ve Akış” Versus Art Project’te

Sibel Horada’nın Yeni Sergisi “Kesinti ve Akış” Versus Art Project’te

Sibel Horada’nın Yeni Sergisi “Kesinti ve Akış” Versus Art Project’te06 Aralık 2021 - 10:12
Sibel Horada’nın başlıca referans noktalarını Taksim, inşaat, ulusal kimlik, hafıza, su yolları, meydanlar ve yıkımların oluşturduğu “Kesinti ve Akış” adlı kişisel sergisi, 31 Aralık’a kadar Versus Art Project’te izleyiciyle buluşuyor.

Sergide yer alan işler, sanatçının 2020 yılında tamamladığı Suyun Taksimi, Taksim’in Suyu adlı kısa filmden besleniyor. Çalışma, sanatçının Ağustos 2019 - Şubat 2020 tarihleri arasında SAHA Studio’da misafir olduğu süre boyunca mekâna gidip gelirken deneyimlediği Taksim Meydanı üzerine düşünmesi ve meydana ismini veren tarihi Taksim Maksemi’nin suyu bölerek mahalleler arasında dağıtma işlevini mecazen sürdürdüğünü hayal etmesiyle ortaya çıkıyor.

 

Taksim Meydanı’nın geçmişini taşımanın, geleceğini ise tahayyül etmenin güçlüğünden yola çıkan çalışma, mekanla hemhal olmanın ve birlikte düşünmenin yollarını araştırıyor. Versus Art Project’te mekân ve zaman ile yeni bir diyaloğa geçen çalışma, fiziksel olarak galeriye yayılıyor. 

 

Mekânın hafızasını tutmak mümkün mü? Peki ya bir şehrin hafızasını? Horada’nın üretimlerinde bu sorular cevaplarını hafıza tutmanın ötesinde, yeniden üretme ve dönüştürme olarak buluyor.