Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Şişli ‘Fato’sunu unutmadı

Şişli ‘Fato’sunu unutmadı

Şişli ‘Fato’sunu unutmadı26 Ocak 2023 - 10:01
Geçen yıl aramızdan ayrılan sinema sanatçısı Fatma Girik, önceki akşam Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde anıldı. Sanatçının ölümünün birinci yıl dönümünde, 24 Ocak’ta düzenlenen anmaya Girik’in arkadaşları, dostları ve sevenleri katıldı.
Bir dönem belediye başkanlığını yürüttüğü Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen törene katılanlar arasında Fatma Ahu Turanlı, Bircan Usallı Silan, Müjdat Gezen, Nur Sürer, Halil Ergün, Meral Orhonsay, Ümit Efekan, Cengiz Özkarabekir, Çiğdem Tunç, Engin Çağlar, Gül Sunal, Yazar Turgay Fişekçi ve birçok tanınmış isim vardı. 
 
Piyanist Burçin Büke törende iki eser seslendirdi. Girik’in kayıtlı şarkıları dinlendi. Vadullah Taş Arşivi’nden hazırlanan Fatma Girik sergisi fuaye alanında sanatçının sevenleriyle buluştu. Fatma Girik anısına hazırlanan kısa film de izleyenlere duygusal anlar yaşattı.
 
Hayat verdiği yüzlerce karakterle sinemada derin izler bırakan Fatma Girik, Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürütürken de cesur ve toplumcu felsefesiyle fark yaratmıştı. Anma töreninin açılış konuşmasında bu farka değinen Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin sanatçı için “Bugün benim ve arkadaşlarımın hayata geçirmeye çalıştığı, toplumcu belediyeciliğin ilk nüvelerinin temellerini attı” dedi. Keskin, sanatçının anısına 150 öğrencinin kaldığı kız yurdunu hizmete açtıklarını da sözlerine ekledi.