Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Tatilde Atlas Çocuk'la oyun keyfi

Tatilde Atlas Çocuk'la oyun keyfi

Tatilde Atlas Çocuk'la oyun keyfi21 Ocak 2015 - 06:01
Bu ay, okurlar keşfetmeye meraklı yeni bir arkadaşlarıyla tanışacak. Sürekli sorular soran Turuncu’nun en çok merak ettiği şey, saçlarının neden turuncu olduğu

Atlas Çocuk, Şubat sayısında yarıyıl tatiline giren okurları için oyun kartları veriyor. Tatili eğlenerek geçirmek isteyen Atlas Çocuk okurları, bu kartlardaki oyunları arkadaşlarıyla birlikte oynayabilirler.

Atlas Çocuk’un maceraperest yazarı Figen Gündüz Letaconnoux, Kızıldeniz’de dünyanın en büyük balıkları olan balina köpek balıklarıyla yüzdü. Okyanusların devi olmalarına rağmen sakin ve barışçıl olan balina köpek balıklarıyla yaşadığı bu nefes kesen macerayı anlattı.

Bu ay, okurlar keşfetmeye meraklı yeni bir arkadaşlarıyla tanışacak. Sürekli sorular soran Turuncu’nun en çok merak ettiği şey, saçlarının neden turuncu olduğu. Bu soruyu bilim insanı olan dayısına soruyor ve DNA’ların ve genlerin dünyasında yolculuğa çıkıyor. Konuyla bağlantılı olarak Mart ayında düzenlenecek etkinlik, gerçek bir bilim laboratuvarı ziyareti. Okurlar, Acıbadem Üniversitesi’nin laboratuvarına giderek bilim insanlarının nasıl çalıştıklarını kendi gözleriyle görecek.

Zaman Makinesi’nin yeni bir yolcusu var: Sevimli yılan kardeş. Onunla birlikte zamanda yolculuğa çıkıp eski insanların çok korktukları yılanlarla ilgili anlattığı hikayeleri dinleyeceğiz.  

Uzay bilimciler, Mars’ta su olduğunu keşfedince çok heyecanlanmış ve kızıl gezegene gidip yakından bakmaya karar vermişler. Uzay sayfalarında insanlık için dev bir adım olan Mars yolculuğu anlatılıyor. 

Etiketler: atlas çocuk