Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » ‘Vakit nakit değil sevgidir’

‘Vakit nakit değil sevgidir’

‘Vakit nakit değil sevgidir’11 Ocak 2023 - 11:01
Ortaköy’deki tarihi Kethüda Hamamı’nda zaman bir süreliğine duruyor…
Horoz Lojistik’in 80. yılı vesilesiyle küratörlüğünü Sanatatak kurucusu, eleştirmen Ayşegül Sönmez’in üstlendiği “Time is Love; Bir Dünya Gezisi Sahnesi”, müzik, ses, tiyatro ve dansı bir sahnede buluşturuyor. Aralarında Ömer Uluç, Murat Tosyalı, Cihat Burak, Seçkin Pirim, Erdağ Aksel, Esra Gülmen, Charles Fréger, :mentalKLINIK, Mahmut Celayir, Cengiz Tekin’in yer aldığı 34 sanatçı ve oluşum zamanı ve yolculuğu sorguluyor. 
 
Gölgede Jules Verne
 
“Time is Love; Bir Dünya Gezisi Sahnesi”nin küratörü Ayşegül Sönmez “Serginin gölgesinde ve ışığında pek çok kitap var. Gölgede Jules Verne’nin ‘80 Günde Devriâlem’ kitabı. Işığında Ahmet Haşim, Dante, Bergson, Edgar Allan Poe. Gölgedeki kitap, Bay Fogg’un hesaplı yolculuğuna dair kolonyalist bir eleştiri yapmaya çağırıyor bizi” diyor.
 
“Time is Love”ın bir sergi olarak içine bir sahne aldığını ve bu sahne aracılığıyla mümkün olduğunca çok zamanı içerip, kapsamak istediklerini belirten Sönmez, “Sanatçılarımızla birlikte vaktin nakit değil sevgi olduğunu iddia ediyor. Tam da pandemi sonrası edindiğimiz yeni ben ve biz üzerine fikirlerimiz, dünya denilen mekânımızla, yeryüzü denilen giderek kuraklaşan coğrafyamızla, bulunduğumuz kıtayla ve zamanla kurduğumuz çeşitli ilişkilerimizi anlatıyor” diyor. Sergi 29 Ocak’a kadar Ortaköy Kethüda Hamamı’nda ücretsiz olarak gezilebilir. Kapanışa kadar birçok performansa ev sahipliği yapacak sergi hakkında detaylı bilgi @timeislove2023 hesabında.