Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Yapı Kredi Kültür Sanat'ta bu hafta

Yapı Kredi Kültür Sanat'ta bu hafta

Yapı Kredi Kültür Sanat'ta bu hafta11 Şubat 2019 - 11:02
YKKSY’ın bu haftaki etkinlik programı kapsamında Merih Akoğul ile Fotoğraf Kulübü, B. Nihan Eren’in imza günü ve ilham kaynağı yazar Orhan Pamuk’un ünlü romanı Masumiyet Müzesi olan Harf’ten ve Nota’dan dinletisi var.

Fotoğraf Kulübü’nde bu ay Merih Akoğul; mimar, fotoğrafçı, şair, çevirmen, eleştirmen kimlikleriyle verdiği eserlerle birçok alanda derin izler bırakan Samih Rifat’ı konu ediniyor. Kuramsal içerikli fotoğraf yazıları, deneme ve eleştirileri 2002 yılında Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Akla Kara Arası kitabında toplanan Samih Rifat’ın, özellikle 80’li yıllardan itibaren fotoğraf sanatı üzerine yazdığı yazılar, o günlerin dinamiklerini anlamak adına önemli birer belge özelliği taşımaktadır. 13 Şubat Çarşamba günü saat: 18:30’da Loca’da yapılacak olan söyleşide aramızdan ayrılışının on ikinci yılında Samih Rifat, fotoğraf okumaları eşliğinde yeniden anılıyor.

 

Öykü kitapları Yavaş ve Kör Pencerede Uyuyan Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan yazar B. Nihan Eren, bu ay Oda’nın konuğu oluyor. Moderatörsüz, sunucusuz, yazarla iç içe, sıcak bir edebiyat sohbetinin edebiyatseverleri beklediği söyleşi/imza 15 Şubat Cuma günü 
saat: 17:00’da Oda’da yapılacak. Eren söyleşide öykülerini en çok meşgul eden temalar, meseleler üzerinde duracak. Yazar olmak ne demektir, kendi yazarlık damarları nerelerden beslenir, anlatacak.

 

“Harf’ten ve Nota’dan”ın Bu Ayki Konuğu Masumiyet Müzesi

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta açılan “ORHAN PAMUK | BALKON FOTOĞRAFLAR” sergisi, Harf’ten ve Nota’dan dizisinin bu programının çıkış noktasını oluşturuyor. İlham kaynağı ise, Pamuk’un ünlü romanı Masumiyet Müzesi16 Şubat Cumartesi günü saat: 17:00’da Loca’da yapılacak olan dinletide romanı baştan sona kuşatan; bazen arka fonda, bazen bir eşlikçi, bazen de neredeyse bir roman kişisi olarak karşımıza çıkan şarkılar seslendirilecek. Huzur Lokantası’nda,  Mücevher Gazinosu’nda, Açıkhava Sineması’nda, Boğaz gezilerinde radyodan dinlenen ve eşlik edilen şarkılar… Üsküdar Musıki Cemiyeti’nin televizyondan odaya dolan sesleri… Bazen “kapının önünde birisinin tek başına ıslıkla  çaldığı eski bir şarkı...” Füsun ile Kemal’in büyük aşkına eşlik eden müzik, romanın sayfaları arasından kanatlanıp Loca’ya konacak.  Etkinliğin biletleri Biletix’te.