Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Ocak Ayı Etkinlikleri

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Ocak Ayı Etkinlikleri

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Ocak Ayı Etkinlikleri08 Ocak 2018 - 11:01
Yapı Kredi Kültür Sanat, Galatasaray Meydanı’ndaki yenilenen binasında etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. Bir Beyoğlu klasiği haline gelen, sinemadan tiyatroya, plastik sanatlardan grafik sanatlara, fotoğraftan arkeolojiye kadar her alandaki söyleşi/konuşmalar dizisinin Ocak ayı programında herkes için bir şey var.
YKY yazarları, bundan böyle her ay YKY Beyoğlu Kitabevi’ndeki Oda’da okurlarıyla bir araya gelecek, söyleşecek, okumalar yapacak ve kitaplarını imzalayacaklar. Oda’nın ilk konuğu Gül İrepoğlu. İrepoğlu, 16 Ocak Salı günü YKY’den çıkan “Lâle: Doğada, Tarihte, Sanatta” kitabını konuşmak için okurlarıyla buluşacak. 
 
Hatırlamalar dizisinin üçüncüsü O zaman ve Şimdi’de sanatçı ve kimliği, üretim biçimlerinin içinden geçtiği dönemle ilişkisi, yalnız ya da bir arada üretme deneyimi gibi başlıklarda bugünden düne odaklanılıyor. Sanatçılar CANAN, Taner Ceylan ve sanat tarihçisi Doç. Dr. Esra Aliçavuşoğlu’nun konuk olduğu O zaman ve Şimdi, 23 Ocak Salı günü Loca’da.
 
Yapı Kredi Kültür Sanat ayrıca bu ay biletlerini Biletix’ten alabileceğiniz üç konser/dinletiye ev sahipliği yapıyor. 12 Ocak Cumagünü İstanbul’daki  Romen Kültür Merkezi ve İstanbul Romanya Başkonslosluğu tarafından düzenlenen ARTMUSIK Quartet’in konseri bunlardan ilki. 
 
Ocak ayında ise her ay edebiyatı ve müziği bir araya getirecek olan bir dinleti dizisi başlıyor: Harf’ten ve Nota’dan. Her bölümü bir yazara ya da şaire ayrılacak olan bu dizinin20 Ocak Cumartesi günü düzenlenecek olanilk bölümü Edip’in Lastik Topu’nda Edip Cansever’in metinlerinden yola çıkarak hazırlanan bir repertuvar sunulacak. Nurinisa Eroğlu tarafından hazırlanan programı klasik Türk müziği sanatçıları Güzin Değişmez sesiyle, Birol Yayla, Lütfiye Özer ve Taner Sayacıoğlu da enstrümanlarıyla seslendirecek.  
 
 
Yapı Kredi Kültür Sanat, 31 Ocak Çarşambagünü ise Goethe-Institut İstanbul’un desteğiyle uluslararası alanda tanınmış, bol ödüllü çağdaş müzik topluluğu Hezarfen Ensemble’ın konserine ev sahipliği yapıyor. Bir “portre konseri” niteliğindeki bu dinletide genç Türk asıllı Alman besteci Hakan Ulus’un eserleri yorumlanacak.