Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Yek sanatsaverlerle buluşmaya hazırlanıyor

Yek sanatsaverlerle buluşmaya hazırlanıyor

Yek sanatsaverlerle buluşmaya hazırlanıyor18 Ekim 2018 - 03:10
Uzun yıllar Fransa’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönen ressam Recep Çiftci, 99 suluboya çalışmasından oluşan YEK isimli yeni koleksiyonunu sanatseverlerle buluşturuyor

Ressam Recep Çiftci, 25 yılın ardından geçen yıl gerçekleştirdiği Dönüş'üm Sergisi sonrası YEK isimli yeni koleksiyonunu sanatseverlerle buluşturuyor. 9 sembol 11’er desenin buluştuğu 99 adet suluboya eserden oluşan YEK koleksiyonunun ilki Sufi serisinin değişmeyen sembolü ise kültürel sembolümüz nazar boncuğu.

Sergi için açıklamada bulunan sanatçı, bundan sonra dönemsel olarak farklı seriler ile sürecek YEK koleksiyonunun ilk serisinin ‘SUFİ’ olduğunu söyledi. Sufi serisinin yıllardır yaptığı tasavvuf sohbetleriyle sanatının bir araya geldiği, “bir” yani yek olduğu nokta olduğunu belirten sanatçı, koleksiyonun da ismini bu birleşimden ilham aldığının altını çizdi.  Eserlerinin 99 tane olmasının da tesadüf olmadığını aktaran sanatçı, YEK’in çıkış noktası olan nazar boncuğunu ise, “Nazar boncuğu tüm kültürlerde ve kadim öğretilerde karşılık bulmuş, insanların uğuruna ve koruyucu gücüne inandığı bir sembol. Herkesin taşımaktan, evine, ofisine asmaktan ve dostlarına hediye etmekten zevk aldığı bir simge. Diller, dinler, inançlar insanları ayrıştırsa da üst inançlar ve insanı insan yapan değerler, semboller her zaman ortaktır ve birleştiricidir” sözleriyle anlattı. Tüm koleksiyon eserleri 18 Ekim’de gerçekleşecek özel bir etkinlikle Teşvikiye Maji Gallery’den satın alınabilecek.

Etiketler: Recep Çiftçi  Suluboya  resim  Yek