Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Zorlu'da Sinematerapi

Zorlu'da Sinematerapi

Zorlu'da Sinematerapi15 Mart 2018 - 03:03
Farklı disiplinlerde etkinliklere kapılarını açan Zorlu Performans Sanatları Merkezi, “Daha iyi bir sen” sloganıyla kurulan Human Art is¸ birligˆiyle “İnsan Sanatı Atölyeleri”ne ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Sinematerapi

21 Mart Çarşamba 20.00 – 23.00

 

Kimler Katılmalı: Kendini ve kişileri daha iyi anlamak, ilişkilerindeki aksaklıkları gidermek, bireysel potansiyelini gerçekleştirmek, sorunlarına farklı bakış açılarıyla bakabilmek ve çözüm üretebilmek, gündelik ve varoluşsal zorluklara karşı daha esnek ve dayanıklı olmak, hayatını anlamlandırmak, yaşamını renklendirmek isteyenler

Neden Katılmalı: Bir durumu, sorunu ya da ilişkiyi anlamaya ve baş etmeye çalışırken neye, nasıl, neden, hangi perspektiflerden bakılabileceğini unutulmaz film sahneleri eşliğinde öğrenmek için

Eğitim Sonrası Edinilecek Öğretiler:

Sinematerapi Atölyesi, film izleme hazzıyla içgörü ve farkındalık kazandıran psikolojik yorumları bir araya getiren, iyileştirici bir öğrenme ve gelişim platformudur. İlişkilerimizin kaderini belirleyen temaların ele alındığı seminerlerden oluşur.Her oturumda bir tema ele alıyor, beş ila sekiz filmden sahneler izliyoruz. Her sahnenin ardından, psikoterapist Şule Öncü sahneyi yorumluyor: Burada aslında ne oluyor, nasıl oluyor, bir şey oluyorsa neden oluyor, olamıyorsa neden olamıyor, bu insanların ihtiyacı ne, birbirlerini hangi rollere itiyorlar, kendilerinden ve ötekinden ne yapmaya çalışıyorlar, arzuları ne, dirençleri ne yönde, sorunun kaynağı nerede, nasıl daha iyi olabilir gibi sorulara ışık tutuyor.

Eğitmen: Şule Öncü, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu psikoterapist ve yazar. Uzmanlık alanları; bireysel psikoterapi, çift ve aile terapisi, psikodrama grup terapisi. Psikoterapinin yanı sıra kendi tasarımı olan Sinematerapi Atölyesi ve Yaratıcı Psikoloji Atölyelerini yönetiyor, üniversitelerde konferanslar veriyor.

Fiyat: 150 TL