Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » 'Komünist Manifesto' yine çok satıyor

'Komünist Manifesto' yine çok satıyor

'Komünist Manifesto' yine çok satıyor06 Mart 2015 - 11:03
Marx ve Engels'in yazdığı, dünya tarihinin en önemli siyasi yazılarından olan manifesto, Penguin Readers'ın 'Küçük Siyah Klasikler' serisinde bir haftada 70 bin 545 kopya sattı. İkinci baskı 100 binlik çıkacak
Guardian'da yer alan habere göre, Penguin Reader Yayınevi'nin 80. yılı dolayısıyla çıkardığı, klasiklerin son derece düşük fiyatlara satıldığı 'Küçük Siyah Klasikler' serisinin satışlarında dikkat çeken bir liste ortaya çıktı. Şimdiye kadar 80 bin kopya satan seride, Karl Marx ve Friedrich Engels'in kaleme aldığı 1848 tarihli 'Komünist Manifesto'nun satış rakamı bir haftada yükselişe geçti.
 
'Küçük Siyah Klasikler' serisini geçtiğimiz hafta yayımlayan yayınevi, Nielsen BookScan'dan aldığı sonuçları da web sitesinde yayınladı. Bu sonuçlara göre, 'Komünist Manifesto' bir haftada 70 bin 545 kopya sattı. Penguin Reader Yayınevi, bu satış rakamının ardından 100 binlik baskıya geçildiğini duyurdu. 'Komünist Manifesto', İncil'den sonra en fazla dilde çevrilen yayın olarak dünyada hâlâ en çok satılan kitaplardan biri. Listenin ilk 10 sırasında ise bu eserin yanında 'Sokrates'in Savunması' ve Tolstoy'un 'İnsan Ne ile Yaşar?' kitapları dikkat çekiyor.