Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Birol Namoğlu ‘Elden Bittim’ adlı ilk şiir kitabını imzaladı

Birol Namoğlu ‘Elden Bittim’ adlı ilk şiir kitabını imzaladı

Birol Namoğlu ‘Elden Bittim’ adlı ilk şiir kitabını imzaladı19 Kasım 2018 - 10:11
Gripin grubunun solisti Birol Namoğlu 37. İstanbul Kitap Fuarı’nın son gününde, ilk şiir kitabının imza gününü gerçekleştirdi. ‘Elden Bittim’ adıyla okuyucusuna sunulan şiir kitabı, Fatih Uysal’ın gözünden sayfalarca fotoğraflandı.

Aylin Eldeniz - İstanbul

 

Her şiiriyle okuyucunun yüreğine dokunmayı öngören Birol Namoğlu, şiirlerin arasından birinin Gripin şarkısı olacağını da dile getirdi.

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bu yıl 10-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. TÜYAP Kitap Fuarı’nın son gününde Birol Namoğlu da, ilk kitabının imza günü heyecanını yaşadı. Fatih Uysal’ın gördüğü, Birol Namoğlu’nun yazdığı ‘Elden Bittim’ şiir kitabı okuyucuyla buluştu.  Elden Bittim şiir kitabının nasıl ortaya çıktığı, ne kadar zaman aldığı ve kitabın içinde var olan sürprizleri Birol Namoğlu ve Fatih Uysal anlattı…

 

Şiir kitabı yazma kararı nasıl başladı?

Birol Namoğlu: Aslında çok uzun zamandır planladığımız bir şeydi. Uzun zamanda çalıştık. İki sene falan olmuştur. Daha önce Gripin’in yazdığı şarkıların sözleri, bazılarının çıkış noktaları, malum genelde Haluk Kuruosman’la  bazen Murat Başdoğan’ın da dahil olduğu kadroyla sözleri yazıyoruz. Benim tarafımdan onların çıkış noktaları ve üstüne ilerde şarkı olabilecek bazı şeyler, birikmiş olanlar satırlar, şiirler ve tabi Fatih Uysal’ın bütün bu yazılarla uyum sağlayan ya da bizim uyuşturduğumuz , örtüştürdüğümüz  fotoğrafların dahil olduğu bir kitap.

Fatih Uysal:  İki yıl süreç boyunca her şiir için ‘öyle mi yapsak’,’ bu fotoğraf nasıl olur’, ‘ne hissettiriyor acaba bize…’ Aslında kendimiz rahat bir şekilde  yola çıktık. Kısık ateşte zamanla pişirdik.

 

Şiirler ve fotoğraflar arasındaki uyum nasıl sağlandı?

Fatih Uysal: Bir ilişiklik sağladık ama çok kurallar içinde olsun da istemedik.

 

Kitapta şiirlerden birinin notalarla buluşacağı, bir Gripin şarkısı olacağı yazıyor. O şiir nasıl seçildi?

Birol Namoğlu: Aslında şarkıya uygunluk da var, şiirlerin hepsi şarkıya dönüşemiyor ama bir tanesi melodisiyle beraber var. İleride zaten karşınıza çıkacak. Ondan başka da mutlaka içinden çıkanlar, çıkmış olanlar ve çıkacak olanlar bulunuyor.  

 

Şarkı olacak şiiri, Gripin üyeleriyle mi belirlediniz?

Birol Namoğlu: Tabi tabi mutlaka. Her zaman olduğu gibi grupça karar aldık.