Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » İbrahimoviç yayın dünyasına da gol attı

İbrahimoviç yayın dünyasına da gol attı

İbrahimoviç yayın dünyasına da gol attı25 Kasım 2015 - 11:11
Boşnak asıllı İsveçli futbolcunun David Lagercrantz'a verdiği röportajla yazılan 'Ben Zlatan İbrahimoviç', İsveç'te tüm zamanların en hızlı satan kitaplarından
İsveç'in efsanevi polisiye yazarı Stieg Larsson'un 'Millennium' serisini devam ettiren David Lagercrantz'ın ismini dünyaya duyuran kitabı 'Ben Zlatan Ibrahimovic' Türkçe yayımlandı. Pegasus Yayınları etiketiyle çıkan kitap tüm dünyada yazarın 'Örümcek Ağındaki Kız' kitabından önce basılmıştı. Zlatan Ibrahimovic'in David Lagercrantz'a verdiği yaklaşık 100 saatlik röportajdan doğan biyografi, İsveç edebiyat tarihinin en hızlı satılan kitabı oldu. 'Ben Zlatan İbrahimoviç', ülkede yayımlandığı Kasım 2011'den Noel dönemine kadar 500 bin kopyalık satış rakamına ulaştı.
 
"Bu kitabı etrafından yanlış sebeplerle dışlanmış, toplum tarafından kendisine farklıymış muamelesi yapılan bütün çocuklara gönderiyorum. Başka insanlara benzememek kötü bir şey değildir. Kendinize inanmaya devam edin. Sonuçta, bakarsanız, işler benim için yolunda gitti,” ünlü futbolcunun bu sözleriyle açılan kitap, onun çocukluk yıllarına, Malmö'ye taşınmasına, Ajax'a gidişine, Juventus yıllarına, Inter'de Roberto Mancini ile olan ilişkisine ve Jose Mourinho'ya olan hayranlığına dek birçok konuyu içeriyor.