Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » İstanbulensis için şiir festivali

İstanbulensis için şiir festivali

İstanbulensis için şiir festivali07 Şubat 2013 - 11:02
6-9 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan "2. İstanbulensis Şiir Festivali"ne Türkiye'den ve çeşitli ülkelerden 52 söz ustası katılacakBelediyeden yapılan açıklamaya göre, adını dünyada sadece Sultanbeyli sınırları içerisindeki Aydos Ormanları’nda yetişen ”İstanbulensis” çiçeğinden alan festivalde, Türkiye’den ve çeşitli ülkelerden 52 söz ustası şiirlerini sunacak.

6 Mart'taki ödül töreninin ardından Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer birlikte konser verecek.


Festivalin 6 Mart’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak "2. İstanbulensis Şiir Festivali Ödül Töreni"nin ardından Bülent Ortaçgil ile Birsen Tezer birlikte konser verecek. ”Dört Kıta Tek Mısra İstanbul” sloganıyla gerçekleştirilecek festival kapsamında, okullarda özel etkinlikler düzenlenecek. Festival tarihlerine denk gelen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara özel ”Dünya Kadınlarından Şiir ve Söz” etkinliği düzenlenecek. Bu etkinlikte yerli ve yabancı şairler, şiirlerini seslendirecek.

Festivalin 9 Mart’ta Sultanbeyli Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek kapanış programının sonunda Feridun Düzağaç sahne alacak.