Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » İzmir Kitap Fuarı başlıyor

İzmir Kitap Fuarı başlıyor

İzmir Kitap Fuarı başlıyor13 Nisan 2018 - 10:04
Bu yıl 23. kez kapılarını açacak olan ve sadece İzmirli değil tüm Egeli okurları ağırlamaya hazırlanan İzmir Kitap Fuarı, yarın başlıyor.
22 Nisan’a dek Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda (Kültürpark) düzenlenecek olan fuara bu yıl 470 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Yaklaşık 120 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak olan fuarda aralarında Gülten Dayıoğlu, Doğan Hızlan, Ahmet Ümit, İlber Ortaylı, Müjde Ar, Cem Yılmaz, Teoman, Oya Baydar, Ahmet Telli, Mine Soysal, Mine Söğüt’ün bulunduğu pek çok yazar, şair, oyuncu ve bilim insanı okurlarıyla buluşacak.
 
 
Enver Ercan anılıyor
 
22 Ocak’ta yaşamını yitiren yayıncı ve şair Enver Ercan İzmir Kitap Fuarı’nda panellerle anılacak. 14 Nisan Cumartesi saat 14.15’te Özge Ercan’ın yönetiminde Metin Celâl, Kenan Kocatürk ve Filiz Nayır Deniztekin ‘Yayıncı ve Dergici Olarak Enver Ercan’ isimli panelde bir araya gelecekler. Aynı gün saat 15.45’te Mehmet Erte’nin yönetiminde Haydar Ergülen’in konuşmacı olacağı ‘Şair Enver Ercan ve Şiiri’ isimli panel düzenlenecek.
 
İrlanda’dan İtalya’ya
 
İrlandalı yazar Glenn Meade, 21 Nisan Cumartesi günü Kırmızı Kedi Yayınevi’nin düzenlediği etkinlikte okurlarıyla söyleşi yapmak ve kitaplarını imzalamak üzere fuara konuk olacak. TÜYAP ve Edebiyatçılar Derneği 15 Nisan Pazar günü düzenlenecek bir panel ile İtalya’dan konuklarını ağırlayacak. Maria Ermelinda De Carlo, Donatella Bruno, Anna Sonia Cuna ve Rosa Lorena Guarascio pedagojik eğitimde yeni yaklaşımları tartışmak üzere bir araya gelecek. 
 
Girişin ücretsiz olduğu fuar, her gün 11.00-20.00, fuarın son günü olan 22 Nisan Pazar günü ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.