Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » JK Rowling ile Ramazan sevinci

JK Rowling ile Ramazan sevinci

JK Rowling ile Ramazan sevinci30 Haziran 2015 - 01:06
Harry Potter serisinin yaratıcısı J.K. Rowling, oruçluyken beşinci kitaptaki yemek tasvirlerini okumakta zorlandığını söyleyen okuruna serinin yedinci kitabını önerdi

İngiliz yazar J.K. Rowling’in yedi kitaptan oluşan Harry Potter serisinin beşinci kitabı olan ‘Harry Potter and the Order of the Phoenix’i (Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı) okuduğunu söyleyen bir Mujtaba Alvi yazara, kitaptaki karakterler sürekli yemek yediği için oruçluyken yemek tasvirlerini okumakta zorlandığını yazdığı bir twit attı.

 

Toronto’da yaşayan 21 yaşındaki Mujtaba Alvi’nin yazdığı twite cevap veren yazar, Ramazan’ı oruçlu geçiren okuruna, kahramanların pek yemek yemediği, serinin yedinci kitabı olan ‘Harry Potter and the Deathly Hollows’u (Harry Potters ve Ölüm Yadigârları) okumasını önererek “Hollows’u dene. O kitapta o kadar çok yemiyorlar!” dedi.

 

Dünyaca ünlü yazar Rowling’in okuruna önerdiği serinin yedinci kitabında, genç sihirbazlar Harry, Ron ve Hermione çoğu zaman aç kalıyorlar. Kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ve hayranları ile mesajlaşmaları ile bilinen yazardan yanıt almış olan Alvi, Time’a yaptığı yorumda, Rowling’in yanıtını aldığı gün doğumgünü olduğunu ve bu twit’in de aldığı en güzel doğumgünü hediyesi olduğunu söyledi.