Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Metin Altıok Şiir Ödülü Tuğrul Tanyol'a

Metin Altıok Şiir Ödülü Tuğrul Tanyol'a

Metin Altıok Şiir Ödülü Tuğrul Tanyol'a24 Eylül 2016 - 04:09
Sivas'ta kaybettiğimiz şairin anısını yaşatmak için sekiz yıldır verilen ödülün bu yılki kazananı 'Gelecek Günlerin Şarabı' kitabıyla Tanyol oldu
Metin Altıok'un anısını yaşatmak için 2008 yılından bu yana Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından verilen Metin Altıok Şiir Ödülü'nün kazananı dün açıklandı. Ödülün Seçici Kurulu önceki gün toplanarak ödüle aday kitapları değerlendirdi ve ödülün 'Gelecek Günlerin Şarabı' kitabıyla Tuğrul Tanyol'a verilmesine karar verdi.
 
Seçici Kurulu'nda Doğan Hızlan, Hilmi Yavuz, Ahmet Telli, Haydar Ergülen, Şükrü Erbaş, Ali Cengizkan ve Eray Canberk'in olduğu Metin Altıok Şiir Ödülü'nün veriliş gerekçesi ise şöyle açıklandı: "Belleğin, unutuş ve yabancılaşma yalnızlığında çırpınmasını; varoluşun, güncelin sığlığı ile onurlu bir gelecek arzusu arasında bunalmasını; ölüm korkusu ve zaman acısının insana hayatı yeniden sevdirmesini, son derece yalın bir dille şiire dönüştürmedeki başarısı nedeniyle, 9. Metin Altıok Şiir Ödülü'nün, Gelecek Günlerin Şarabı kitabıyla Tuğrul Tanyol'a verilmesi uygun görülmüştür.”
 
Kırmızı Kedi Yayınevi ödül töreninin tarihini ve mekânını gelecek haftalarda açıklayacak.