Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » PJ Harvey'den şiir kitabı

PJ Harvey'den şiir kitabı

PJ Harvey'den şiir kitabı18 Aralık 2014 - 12:12
Alternatif müziğin ünlü ismi, ilk kitabı olan 'The Hollow of the Hand'i gelecek bahar çıkaracak
İngiliz müzisyen Pj Harvey, ilk kitabını gelecek senenin ilkbahar aylarında yayımlayacak. ‘The Hollow of the Hand’ adıyla kitabını yayımlayacak olan Harvey, kitap içerisinde yer alan ‘The Guest Room’ adlı şiirini The New Yorker’ın Soundcloud sayfasında yayınladı.
 
‘The Hollow of The Hand’ kitabını ünlü fotoğrafçı Seamus Murphy ile 2011-2014  arasında Kosovo, Afganistan ve Washington üçgeni içerisinde hazırlayan PJ Harvey, kitabın esas başlangıcının ise 8. stüdyo albümü “Let England Shake”in hazırlanışına kadar dayandığını söyledi.
 
“Arkadaşım Seamus ile değişik ülkelerdeki havayı solumak, insanları görmek istedik ve böyle bir projeyi başlattık” diyen PJ Harvey, “Ben kelimeleri üretiyordum, o ise fotoğrafları” açıklamasında bulundu. Seamus Murphy ise “Polly resimleri seven bir yazardı, ben ise kelimeleri seven bir fotoğrafçıydım. Bana, “Let England Shake” için resim çekip çekemeyeceğimi sordu ve ardından yeni bir kitap da oluştu” açıklamasını yaparken, “‘The Hollow of the Hand’ bizim evimizin ve dünyamızın bir kitabı” dedi.