Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Pulitzer Ödülü Weinstein haberine

Pulitzer Ödülü Weinstein haberine

Pulitzer Ödülü Weinstein haberine18 Nisan 2018 - 10:04
Columbia Üniversitesi’nin öncülüğünde 14 dalda dağıtılan ve gazeteciliğin Oscarları olarak bilinen Pulitzer Ödülleri sahiplerini buldu.
 
Gazetecilik dalında New Yorker dergisi ve New York Times gazetesi, taciz iddialarıyla son dönemde gündeme gelen, ünlü Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein ile ilgili haberleriyle 2018 Pulitzer Ödülü’nün sahibi oldu. New York Times ve Washington Post ekibi de ABD’deki Başkanlık seçimlerine Rusya müdahalesi konulu haberlerle ödüle layık görüldü. Pulitzer Ödülleri’ni açıklayan Dana Canedy kazananların 2400’den fazla başvuru arasından seçildiğini belirtti.
 
 
Pulitzer’in kazananları önceki akşam New York’ta Columbia Üniversitesi’nde düzenlenen bir törenle duyuruldu. 102. kez dağıtılan ödüller yine gazetecilik, edebiyat ve müzik alanlarında verildi. Kurgu edebiyat dalında ödülün sahibi ‘Less’ adlı romanıyla Andrew Sean Greer oldu. Ödül için finale kalan üç kitap arasında Türk asıllı yazar Elif Batuman’ın ‘The Idiot’ adlı romanının yanı sıra Hernan Diaz’ın ‘In The Distance’ı da yer alıyordu. Pulitzer Ödülü jürisi, Less’e ödülünü takdim ederken romanı “Yaşlanmak ve aşkın doğasına dair adeta müzikal bir dille yazılmış, ele aldığı mevzulara geniş bir yelpazeden bakan cömert bir kitap olarak” niteledi.
 
Jerry Saltz’a ödül
 
Daha önce Greer’in ‘Max Trivoli’nin İtirafları’ adlı romanı Bilgi Yayınevi, ‘Bir Evliliğin Öyküsü’ ise Everest Yayınları etiketiyle çıkmıştı. Less, 50 yaşına gelmiş bir romancının eski sevgilisinden gelen düğün davetiyesi sonrası, dünyanın pek çok farklı köşesindeki edebî etkinliklere giderek aşk acısıyla baş etme çabasını anlatıyor. Eleştiri ödülünü ise New York Magazine’in sanat eleştirmeni Jerry Saltz aldı. Saltz 2001 ve 2006 yıllarında da adaylar arasında yer almıştı.