Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Scognamillo onuruna ödül

Scognamillo onuruna ödül

Scognamillo onuruna ödül05 Ekim 2012 - 07:10
Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği bu yıldan itibaren GİO Ödülleri’ne imza atıyor.Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD), Türk edebiyatında ve sinemasında hayal gücünün yaygınlaşmasında büyük katkıları olan usta yazar ve sinema eleştirmeni Giovanni Scognamillo onuruna GİO Ödülleri’ni düzenliyor.
TAV Havalimanları Holding ana sponsorluğunda bu yıldan itibaren her yıl düzenlenecek olan GİO Ödülleri, roman, öykü ve illüstrasyon dallarında verilecek. Her üç ödülde de ana kriter, adayların fantastik, bilimkurgu ve korku türlerinde eserler olmaları.
GİO Roman Ödülü, 2011 ve 2012 senelerinde yayınlanmış romanlar arasında yapılacak değerlendirme ile verilecek, başvuru gerektirmeyecek. FABİSAD üyesi sanatçıların oylarıyla belirlenecek 10 roman, bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilecek.
GİO Öykü Ödülleri’ne henüz hiçbir yerde yayınlanmamış kısa öyküler aday olabilecek. Değerlendirme, FABİSAD üyesi yazarların oluşturduğu bir jüri tarafından yapılacak.
GİO İllüstrasyon Ödülleri’ne ise fantastik, bilimkurgu ve korku türünde yayınlanmış Türk edebiyatından eserlerden ilham alınarak resmedilen illüstrasyonlar başvurabilecek.
http://www.fabisad.com/gioodulleri/