Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Sine Ergün'e Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü

Sine Ergün'e Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü

Sine Ergün'e Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü21 Nisan 2017 - 03:04 | Fotoğraf: Can Erok
Sait Faik Hikâye Armağanı ödüllü yazar Ergün, geçtiğimiz haziran ayında yayımlanan 'Baştankara' kitabıyla Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü
Genç yazarları keşfetmeyi amaçlayan ve Kitapçılar Federasyonu, Avrupa Yazarlar Konseyi ve Yayıncılar Federasyonu tarafından organize edilen Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü, bu yıl seçilen 12 ülkeden genç yazarları ödüllendirdi. Zeynep Oral başkanlığında, Metin Celal, Suat Karantay, Çiler İlhan ve Tarık Günersel'den oluşan jüri Türkiye’den ödülü 'Baştankara' kitabıyla Sine Ergün’e verme kararı aldı.
 
Malta Konseyi AB Başkanı’nın ve Avrupa Parlementosu temsilcilerinin de katılacağı ödül töreni 23 Mayıs 2017’de Brüksel Concert Noble’da düzenlenecek. Ödül kazanan 12 yazar ayrıca 5 bin eurp para ödülünün de sahibi olacak. Öykü, şiir, çeviri ve denemeleri çeşitli dergi ve derleme kitaplarında yer alan, Can Yayınları'ndan 'Baştankara'nın yanı sıra 'Burası Tekin Değil' ve 2013 Sait Faik Hikâye Armağanı'nı kazanan 'Bazen Hayat' adlı öykü kitapları yayımlanan Ergün, yurt içi ve yurt dışı sergilere, sanatçı programlarına katıldı.