Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Suat Derviş’in iki eseri Amerika’da yayımlanacak

Suat Derviş’in iki eseri Amerika’da yayımlanacak

Suat Derviş’in iki eseri Amerika’da yayımlanacak22 Şubat 2018 - 10:02
Suat Derviş’in ‘Ankara Mahpusu’ ve ‘Yalının Gölgeleri (Çılgın Gibi)’ adlı iki romanının İngilizce dilindeki yayın hakları Amerikalı yayınevi Other Press tarafından devralındı.

Yapıtlarının telif haklarını temsil eden ONK Ajans’tan yapılan açıklamaya göre, yapılan anlaşma gereği söz konusu iki roman, iki yıl içinde peş peşe raflardaki yerini alacak. ‘Ankara Mahpusu’nun yurt dışı macerası, ilk kez 1957 yılında, Suat Derviş’in kendi çabalarıyla, romanın Fransızcada ‘Le Prisonnier d’Ankara’ adıyla yayımlanmasıyla başlamıştı. Roman eleştirmenler tarafından övgüyle karşılandı ve kısa bir süre içinde birçok Avrupa dilinde okuruyla buluşmayı sürdürdü.

 
‘Yalının Gölgeleri’ adlı novellaysa 1958 yılında, doğrudan doğruya Suat Derviş tarafından Fransızca dilinde yazıldı ve Paris’te yayımlandı. Yapıt, yazarı tarafından yeniden yazıldı ve genişletilmiş haliyle, uzun yıllar sonra Türkçede ‘Çılgın Gibi’ adıyla okuruyla buluştu. ‘Yalının Gölgeleri’ 2011 yılında, yine ONK Ajans aracılığıyla, yeniden Fransa’da yayımlandı ve bu yılın ilk günlerinde bu kez İspanya’da, İspanyolca dilinde yayımlanması için gerekli anlaşmalar da yapıldı. ‘Yalının Gölgeleri’nin İspanyolca edisyonu çok yakında raflardaki yerini alacak.