Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Türk ve Alman edebiyatı birlikte

Türk ve Alman edebiyatı birlikte

Türk ve Alman edebiyatı birlikte30 Eylül 2014 - 12:09
Bu yıl 10. kez düzenlenecek Literatürk Türk - Alman Edebiyatı Festivali Essen'de gerçekleşecek

Bu sene 10 yaşına giren Türk- Alman Edebiyat Festivali Literatürk 1-10 Ekim tarihleri arasında Türkiye’den ve Almanya’dan edebiyatçıları bir araya getirecek.

Türkiye'nin Essen Başkonsolosluğu'nunhimayeettiği festivale destek veren kurumlar arasında; Kuzey Ren Vestfalya Aile, Çocuk, Gençlik, Kültür ve Spor´dan Sorumlu Bakanlık, Kuzey Ren Vestfalya Kültür Vakfı KRV, Essen Belediyesi Kültür ve Uyum Dairesi, Türkiye ve Uyum Araştırmalar Merkezi Vakfı bulunuyor. 

Yazar ve gazeteci Tanıl Bora'nın ve Türkiye Araştırmalar Müdürü Dr. Andreas Goldberg’in eş başkan olduğu festivalin 10. yılında aralarında Sibel Oral, Osman Okkan, Christian Scholze, Sabine Adatepe ve Klaus-Peter Böttger'in yer aldığı 10 isim danışma kurulunda bulundu.

Festivalin 10. yılına özel hazırlanan etkinlikler arasında, Almanya ´nın ünlü yazarlarından Feridun Zaimoğlu, Hakan Günday ile ilk gün okurlarıyla buluşacak.Festival'de ayrıca Emrah Serbes, Barış Uygur, Alper Canıgüz, Murat Uyurkulak okuma etkinliklerine katılacak ve festival katılımcılarının sorularını yanıtlayacak…Orhan Pamuk ´un çevirmeni Gerhard Meier’in sunacağı etkinlikte Almanya’nın en ünlü isimlerinden Lilo Wanders Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü romanından okumalar gerçekleştirecek.

Etkinlikler hakkında daha fazla bilgi almak için www.literatuerk.com adresi ziyaret edilebilecek.