Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » "Yüz Yüze Konuşmalar, Yaşayan Edebiyat" tanıtıldı

"Yüz Yüze Konuşmalar, Yaşayan Edebiyat" tanıtıldı

"Yüz Yüze Konuşmalar, Yaşayan Edebiyat" tanıtıldı26 Temmuz 2018 - 11:07
Türk edebiyatının yaşayan 50 şair ve yazarının kendini, edebiyatını ve hayata bakışını anlattığı "Yüz Yüze Konuşmalar, Yaşayan Edebiyat" projesi tanıtıldı.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Telif Hakları Derneği'nce projelendirilerek gerçekleştirilen, Türk edebiyatına dair belge çalışma Grand Pera Emek Sahnesi'nde yapılan toplantıyla tanıtıldı. 
 
Türk edebiyatının yaşayan elli şair ve yazarının, kendini, kişiliğini, edebiyatını, hayata bakışını, hangi koşullarda yarattığını anlattığı “Yüz Yüze Konuşmalar” adlı kitap tamamlandı. Bu elli yazara sorular yöneltenler, yine sanat dünyasından isimler oldu. Ayrıca bütün söyleşiler kayda alınarak her yazara özel belge filmler hazırlandı. Yayıncılığı ve yapımcılığı Mehlika Gider tarafından yapılmış olan eserler artık kamuoyuna ulaşıyor.
 
Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan bu kitapta, Adnan Özyalçıner, Ferit Edgü, Doğan Hızlan, Rasim Özdenören, Gürsel Aytaç, Ataol Behramoğlu, Süreyya Berfe, Sevinç Çokum, İnci Aral, Necati Mert, Mehmet Ragıp Karcı,Selim İleri, İbrahim Yıldırım, Cemil Kavukçu, Ali Haydar Haksal, Abdullah Uçman, Oğuz Demiralp, Abdülkadir Budak, Turan Koç, Enis Batur, Hüseyin Su, Tuğrul Tanyol, Ali Günvar, Şükrü Erbaş, Arif Ay, Veysel Çolak, Buket Uzuner, Semih Gümüş, Alim Karaman, Haydar Ergülen, Adnan Özer, Mario Levi, Ömer Lekesiz, Yıldız Ramazanoğlu, Ali Ural, Cihan Aktaş, Gürsel Korat, Necip Tosun, İhsan Deniz, Kayahan Özgül, Osman Konuk, Cemal Şakar, Fatma Barbarosoğlu , Sadık Yalsızuçanlar, Hüseyin Atlansoy, Ethem Baran, Leyla İpekçi, Sibel Eraslan, Mehmet Can Doğan gibi şair ve edebiyatçılar yer alıyor.