Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » 2017'nin akılda kalan müzik organizasyonları

2017'nin akılda kalan müzik organizasyonları

2017'nin akılda kalan müzik organizasyonları29 Aralık 2017 - 03:12
2017, canlı bir etkinlik takvimine sahip oldu. Yıl boyunca farklı mekanlarında gerçekleşen çok sayıdaki konser için binlerce müziksever etkinlik alanlarını doldurdu.

İhsan Dindar - Milliyet Sanat

2017 önemli konserlerin gerçekleştiği bir yıl oldu. Yeni açılan mekanların yanı sıra mevcut etkinlik alanlarında gerçekleştirilen çok sayıdaki konsere binlerce müziksever katıldı. 

Zorlu PSM'de gerçekleşen Patricia Kaas, Yasmin Levy ve Carla Bruni konserleri ön plana çıkarken mekanda gerçekleşen "Movies in Concert" serisi de dikkat çekti. 

Öte yandan İKSV tarafından düzenlenen 45. İstanbul Müzik Festivali de yazın başında İstanbullulara müzik dolu bir ay yaşattı. %98 dolulukla 20 bin müzikseverin katıldığı 45. İstanbul Müzik Festivali'nde Aya İrini, İş Sanat, Zorlu PSM'nin yanı sıra Galata Mevlevihanesi ve Kapalıçarşı da konser mekanı olarak kullanıldı. Fazıl Say'dan Londra Oda Orkestrası'na, Mikhail Rudy'den Viyana Oda Orkestrası'na 25 farklı etkinliğe imza İstanbul Müzik Festivali, 2017'nin öne çıkan müzik organizasyonlarından biri oldu. Festivalin dikkat çeken noktalarından biri de yaşayan en önemli bestecilerden biri olarak kabul edilen Philip Glass'ın festivale özel bestelediği 11. Senfonisi'nin dünya prömiyeri oldu. 

Başta Babylon Soundgarden olmak yaz aylarına düzenlenen açıkhava festivallerini Harbiye ve ENKA amfitiyatrosundaki konserleri izledi. Volkswagen Arena'da gerçekleşen Pink Martini, Oscar and the Wolf, Emma Shapplin konseri de 2017'nin akılda kalan organizasyonları arasında yerini aldı. 

Biri 6. Klarnet Festivali olmak üzere Goran Bregoviç iki kez İstanbul'da sahne aldı.