Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » 25. İstanbul Caz Festivali başlıyor

25. İstanbul Caz Festivali başlıyor

25. İstanbul Caz Festivali başlıyor20 Haziran 2018 - 11:06
Festival kapsamında Nick Cave, Robert Plant, Benjamin Clementine, Melody Gardot, Caro Emerald, Dave Holland, Zakir Hussain gibi efsane isimler ve BADBADNOTGOOD, R+R=Now, Avishai Cohen ve Omar Sosa gibi merakla beklenen güncel müzisyenler İstanbul’da müzikseverlerle buluşuyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 21 yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali, 26 Haziran - 17 Temmuz arasında 27 mekânda, 250’yi aşkın yerli ve yabancı sanatçının ağırlanacağı 50’nin üzerinde konserle, 25. kez gerçekleştiriliyor.

 

25. İstanbul Caz Festivali, 26 Haziran Salı günü Zorlu PSM Ana Tiyatro’da yapılacak Festival Açılış Konseri: 25. Yılda Nesiller Boyu Türkiye Cazı ile başlayacak. Festivalin 2002 yılından bugüne caz üstadlarına verdiği Yaşam Boyu Başarı Ödülü, bu yıl kontrbasçı Nezih Yeşilnil, piyanist ve yorumcu Şevket Uğurluer ve ağız armonikası sanatçısı Ahmet Faik Şener’e takdim edilecek.

 

Ödül töreninin ardından başlayacak konserde ise bir yıldızlar geçidi yaşanacak. Festivalin 25 yılına ışık tutan, Türkiye caz sahnesinin en önemli solist ve toplulukları, Kamil Özler şefliğindeki TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası eşliğinde çeşitli yapıtlardan oluşan bir repertuvar seslendirerek tekrarı olmayacak bir geceye imza atacak. Festival’in ilk haftasında caz, güncel müzik ve dünya müziğinin farklı coğrafyalardan gelen sesleri, pek çok mekânda müzikseverlerle buluşuyor.

 

İlk haftasında caz ve güncel müziğin en iyilerini ağırlayacak 25. İstanbul Caz Festivali’nin ilk konuğu, Türkiye’de izleyicilerin yakından tanıdığı, etkileyici vokali ile dinleyenleri hayran bırakan Amerikalı caz sanatçısı Melody Gardot olacak. Festivalin ilk konukları arasında ayrıca çağdaş cazın üç dev ismi Dave Holland, Zakir Hussain ve Chris Potter; bugün caz ve klasik müzik dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alan Avishai Cohen; Venedik Sarayı’nda unutulmaz bir caz gecesi yaşatacak Fabrizio Bosso Quartet ile Massimo Manzi Trio feat. Elif Çağlar ve Çağrı Sertel, Selen Gülün, Ediz Hafızoğlu, Ağaçkakan, Erkan Oğur Quartet, Shahin Novrasli Trio, Çoşkun Karademir ve Ercüment Gül yer alıyor.